Lukuvuoden aikataulut ja ilmoittautuminen

Tälle sivulle on koottu Humakin keskeisimmät aikataululliset asiat, jotka on hyvä tietää opintoja suunnitellessa.

Miten opinnot ajoittuvat Humakissa?

Tutustu alla lukuvuoden ajoittumiseen, jaksojärjestelmään ja lukujärjestyksellisiin asioihin. Täältä löydät myös opintojaksojen toteutuksille ilmoittautumisen ohjeet. 

Lukuvuosi 2024-2025

1.8.2024–31.7.2025

  • Syyslukukausi: Syyslukukausi on ajalla 1.8.–31.12.2024.  Opetus alkaa aikaisintaan 19.8.2023. 
  • Kevätlukukausi: Kevätlukukausi on ajalla 1.1.–31.5.2025 (tilastollisesti kevätlukukausi päättyy 31.7.). Opetus alkaa aikaisintaan 7.1.2025.
  • Kesälukukausi: Kesälukukausi on ajalla 1.6.–31.8.2025.

Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2024-2025 on ajalla 1.4.2024 -31.7.2024. Annettua ilmoittautumistietoa voi muuttaa tai antaa puuttuvan tiedon ajalla 15.11.-31.12.2024.

Opintotukikuukausia on yhdeksän, syyskuu-toukokuu. Kesätukea voi hakea kolmelle kuukaudelle (kesä-elokuu). 

Tutustu tarkemmin toteutuksille ilmoittautumisen ohjeisiin kohdasta Ilmoittautuminen toteutuksille.

Opintojaksojen toteutukset on aina sijoitettu jollekin lukuvuoden jaksolle. Humakissa on käytössä neljä jaksoa:

  • 1-jakso tarkoittaa syyslukukaudelle ajoittuvaa toteutusta.
  • 2-jakso tarkoittaa kevätlukukaudelle ajoittuvaa toteutusta.
  • 3-jakso tarkoittaa kesälukukaudelle ajoittuvaa toteutusta.
  • 0-jakso tarkoittaa jaksoihin sitomatonta toteutusta, jonka voit suorittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana.

Huomaa, ettei toteutus välttämättä ajoitu aina jakson alkamis- ja päättymispäivämäärien perusteella, joten toteutuksen tiedoista on aina hyvä varmistaa alkamis- ja päättymispäivämäärät. Toteutus saattaa olla myös pitkäkestoinen ja jatkua esimerkiksi toisena lukuvuonna tai jopa läpi opintojen.

Tutkinto-opiskelijana sinun tulee ilmoittautua toteutuksille niille määriteltyjen ilmoittautumisaikojen puitteissa. Alla on kuvattu jaksojen ajoitukset ja viimeiset ilmoittautumispäivät.

 

Jaksojen ajoitukset ja viimeiset ilmoittautumispäivät

Jakso

Jakso alkaa

Jakso päättyy

Viimeinen ilmoittautumispäivä

1-jakso

1.8.

31.12.

20.8.

uudet opiskelijat 1.10.

2-jakso

1.1.

31.5.

15.12.

uudet opiskelijat 31.1.

3-jakso

1.6.

31.7.

24.5.

0-jakso

1.8.

31.7.

24.5.

Tutustu tarkemmin toteutuksille ilmoittautumisen ohjeisiin kohdasta Ilmoittautuminen toteutuksille.

Lukkarikone on näkymä Humakin tilanvarausjärjestelmään ja tarkoitettu opiskelijoiden lukujärjestyksien julkaisuun. Lukkarikoneesta voit seurata oman saapumisryhmäsi lukujärjestystä ja kirjautumalla sovellukseen voit tallentaa oman lukujärjestyksesi. Huomaa, että lukujärjestystiedot ovat saatavillasi myös Tuudo-sovelluksessa. Kirjaudu lukkarikoneeseen Humak-tunnuksilla tai hae tietoa ilman kirjautumista.

Tutustu tarkemmin Lukkarikoneen ohjeisiin.

Opiskelijana sinun on ilmoittauduttava joka vuosi lukuvuodelle joko läsnäolevaksi tai poissaolevaksi. Lukuvuosi-ilmoittautuminen tehdään Pepissä ajalla 1.4.–31.7. Kevätlukukauden ilmoittautumistietoa voi muuttaa tai antaa puuttuvan tiedon ajalla 15.11.–31.12. 

Kun ilmoittautuminen on mahdollista, ilmoittautumistiedon voi antaa Pepin opiskelijan työpöydällä kohdassa Opinnot – Ilmoittautuminen. Ilmoittautumisesta on myös tehty ohjevideo, jolla kerrotaan miten ilmoittaudut Pepissä läsnä- tai poissaolevaksi lukukausille. Poissaolevaksi voi ilmoittautua vain, jos poissaolokausia jäljellä. Huom. Uudet tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat lukuvuodelle Oma Opintopolku -palvelussa otettuaan opiskelupaikan ensin vastaan.

Annettu ilmoittautumistieto on sitova, eikä annettuihin ilmoittautumistietoihin tehdä jälkikäteen muutoksia. Ilmoittautumistieto vaikuttaa mm. opintotukeen ja opiskelijoiden terveydenhoitomaksun maksuvelvollisuuteen. 

Jos laiminlyöt ilmoittautumisvelvollisuutesi, menetät opiskeluoikeuden Humakissa. Ilmoittautumisvelvollisuuden laiminlyöneelle toimitetaan erotodistus opintotoimistosta. Mikäli opintoja on ollut tarkoitus jatkaa, tulee sinun hakea erikseen opiskeluoikeuden uudelleen myöntämistä, josta peritään 50 euron käsittelymaksu. Uudelleen myönnettävää opiskeluoikeutta haetaan tällä lomakkeella.

Ilmoittautumisohjeet löydät Opiskelijan työpöydän ohjeista kohdasta “HOPS – Ilmoittautumiset”.

Muista, että sinun tulee olla ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi pystyäksesi ilmoittautumaan opintojaksojen toteutuksille. Lue lisää opiskeluoikeudesta

Avoimen AMK:n opiskelijat eivät voi ilmoittautua toteutuksille Pepissä. Ilmoittautuminen opintoihin tehdään aina verkkokaupassa.

Mikä on opintojakson ja toteutuksen ero?

Tutkintoosi kuuluu opintojaksoja, joista järjestetään lukuvuoden aikana monta eri toteutusta, jotka ajoittuvat eri jaksoihin. Ilmoittautuminen tehdään aina toteutuksille.

Sivusta vastaa: Helka Luttinen, Emilia Lehtonen,
Viimeksi päivitetty: 14 kesäkuun, 2024