Väyläopinnot – toisen asteen opiskelijat

Väyläopinnoissa toisen asteen opiskelijat suorittavat perustutkintoaan vastaavan alan AMK-opintoja Humakin avoimessa AMK:ssa. Suoritettuaan ammatillisen tutkinnon ja väyläopinnot, opiskelija voi hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi.

AMK-opintoja jo toisen asteen aikana

Väyläopinnoissa toisen asteen opiskelijana suoritat perustutkintoasi vastaavan alan AMK-opintoja Humakin avoimessa AMK:ssa. Suoritettuasi ammatillisen tutkinnon sekä väyläopinnot, voit hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi. Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi myös yhteishaussa, jolloin avoimessa AMK:ssa suoritetut väyläopinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa.

Väyläopinnot tulee suorittaa 2. asteen opinnoista valmistumiseen mennessä. Mikäli väyläopinnot ovat jääneet 2. asteen tutkinnon suorittamisen aikana kesken, voit täydentää väyläopintoja ostamalla puuttuvat opinnot Humakin Avoimen AMK:n verkkokaupasta. Täydentävät AMK-opinnot on suoritettava 1 vuoden sisällä 2. asteen tutkinnon valmistumisesta.

NYO-väylä – Yhteisöpedagogi (AMK)

Toisen asteen Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon Nuoriso- ja yhteisöohjaajan osaamisalan opiskelijat voivat suorittaa yhteisöpedagogin tutkintoon kuuluvia opintoja.

Hakukelpoisuuden tuottavista opinnoista 10 op on kaikille pakollisia opintoja ja loput 20 op tutkintoon kuuluvia ammatillisia opintoja, jotka valitaan Humakin avoimen AMK:n tarjonnasta riippuen opiskelijan etenemistahdista. Lisäksi opiskelijoille on tarjolla yleistä opintoihin liittyvää ohjausta. Kaikki opinnot suoritetaan verkko-opintoina.

Väyläopinnot toteutetaan yhteistyöoppilaitosten kanssa. Tällä hetkellä mukana ovat:

 • Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
 • Haapaveden opisto
 • Kankaanpään opisto
 • Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda
 • Koulutuskeskus Salpaus
 • Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
 • Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke
 • Suomen Diakoniaopisto
 • Jyväskylän kristillinen opisto

lehtori Minna Rajalin
minna.rajalin(at)humak.fi
p. 0400 349 356

KOVI-väylä – Tulkki (AMK)

Toisen asteen Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon Kommunikaation ja viittomakielisen ohjauksen osaamisalan opiskelijat voivat suorittaa Tulkki AMK -tutkintoon kuuluvia opintoja Humakissa.

KOVI-väyläopintojen laajuus on 30 opintopistettä. Lisäksi opiskelijoiden on suoritettava ennen väyläopintojen aloittamista hyväksytysti 5 op Opiskeluvalmiudet -opintojakso. Valittavissa on väylä Viittomakielen tulkkaus -koulutukseen tai Tulkkaus ja kommunikaatio-ohjaus -koulutukseen. Opinnot suoritetaan verkko-opintoina. Lisäksi opiskelijoille on tarjolla yleistä opintoihin liittyvää ohjausta.

 • Pohjois-Savon opisto
 • Rovala-Opisto

Hanna Putkonen
hanna.putkonen(at)humak.fi
p. 050 411 9594

Sivusta vastaa: Anna-Maria Lintunen,
Viimeksi päivitetty: 30 huhtikuun, 2024