Opiskelijakunta HUMAKO

HUMAKO eli Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta on juuri Humakin opiskelijoiden oma järjestö. Tältä sivulta löydät tiiviisti tietoa opiskelijakunnan toiminnasta, mutta kannattaa tutustua toimintaan tarkemmin opiskelijakunnan omilla verkkosivulla.

Mikä on HUMAKO?

Opiskelijoiden asialla Humakissa toimii Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta eli HUMAKO. HUMAKOn toiminnasta vastaavat opiskelijat, ja HUMAKOn toimintaa suunnitellaan aina opiskelijoiden näkökulmasta. HUMAKO huolehtii, että opiskeluarkesi on sujuvaa.

HUMAKOn jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Humakin opiskelija: päivä- tai monimuotototeutuksessa opiskeleva, avoimen AMK:n kursseja lukeva tai YAMK-opiskelija. Jäsenyys kannattaa, sillä saat lukuisia rahanarvoisia opiskelijaetuja ja pääset osaksi opiskelijakunnan yhteisöä. Samalla varmistat, että HUMAKO pitää jatkossakin huolta opiskelijoiden huomisesta.

Opiskelijakunta HUMAKOn muodostaa sen kaikki jäsenet. HUMAKOn tehtävä on huolehtia, että jokainen jäsen voi keskittyä opiskeluun ja voi hyvin opintojen aikana. Opiskelijakunnan toimintaan voi osallistua kuka tahansa Humakin opiskelija, eikä aikaisempaa kokemusta vaadita. Sinä päätät, millainen opiskelijakuntasi on!

Paikallistoiminta

Paikalliset tutorit ja jaostot tukevat opiskelijoita ruohonjuuritasolla. Tutorit antavat neuvoja ja vinkkejä opiskeluun ja vapaa-aikaan liittyen sekä huolehtivat, että kaikki kuuluvat porukkaan. Jaostot järjestävät tapahtumia ja tekemistä sekä keräävät opiskelijoilta palautetta.

Lue tarkemmin paikallisesta tutor- ja jaostotoiminnasta:

Edustajisto

HUMAKOn ylintä päätäntävaltaa käyttää vuosittain valittava edustajisto. HUMAKOn edustajisto vastaa opiskelijakunnan suurimmista päätöksistä, jotka koskettavat kaikkia opiskelijakunnan jäseniä. Edustajistoon kuuluu n. 10-15 jäsentä. 

Lue tarkemmin edustajiston toiminnasta.

Hallitus 

HUMAKOssa hallitus vastaa käytännön toiminnasta. Hallitus pyörittää jäsenpalvelua, kouluttaa paikalliset tutorit ja jaostot sekä koordinoi paikallista toimintaa, sekä seuraa opiskelijakunnan taloutta. 

Lue tarkemmin hallituksen toiminnasta.

Opiskelijaedustajat

HUMAKOn opiskelijaedustajana pääset vaikuttamisen ytimeen! Opiskelijaedustajat vaikuttavat niin omien vahvuusalojensa kuin opiskelijakampuksensa hyvinvointiin, koulutuksen kehittämiseen, Humakin laatutyöhön ja moneen muuhun opiskelijan arkeen liittyvään asiaan. Opiskelijaedustajana pääset oppimaan uutta ja haastamaan itseäsi. 

Toimielimet ja ryhmät, joihin on nimetty opiskelijaedustajat:

 • Humakin osakeyhtiön hallitus
 • Koulutus- ja TKI-ryhmä (KTR)
 • AMK-kehittämisryhmä
 • Laatu- ja toiminnanohjausryhmä (LTR)
 • Vahvuusalaryhmät (hhteisöjen kehittäminen, kulttuurituotanto, tulkkaus)
 • Opiskelijahyvinvointiryhmä
 • Tutkintolautakunta

Lue tarkemmin opiskelijaedustajien toiminnasta ja tutustu toimintaohjeisiin.

HUMAKOn jäseneksi kannattaa liittyä ajoissa, jotta pääset hyödyntämään paikkakuntakohtaisia ja valtakunnallisia opiskelijaetuja heti opiskelujen alkaessa! Pääset alennettuun hintaan käsiksi kulttuuri-, liikunta- ja hyvinvointipalveluihin, nauttimaan ulkona syömisestä tai ostamaan opiskelu- ja vapaa-ajan tarvikkeita. Etuja voit selailla HUMAKOn jäsenkorttien Slicen ja Pivon mobiilisovelluksissa ja Slicen nettisivuilla.

Lue tarkemmin HUMAKOn jäseneduista

Jäsenenä olet osa opiskelijakunnan yhteisöä. Voit äänestää ja asettua ehdolle edustajistovaaleissa tai hakea opiskelijakunnan muihin aktiivimuotoihin, kuten hallitukseen, tutoriksi tai jaostoon. HUMAKO vaikuttaa opiskeluarkesi sujuvuuteen ruohonjuuritasolla Humakin sisällä ja valtakunnallisten verkostojen kautta. Tätä kaikkea opiskelijakunta ei voisi tehdä ilman sinua!

Lue lisää jäsenyyden hyödyistä ja jäseneksi liittymisestä. Huomaa, että myös olet tervetullut HUMAKOn jäseneksi jo avoimen AMK:n opintojen aikana!

HUMAKO vaikuttaa opiskelijan arkeen päivittäin monin tavoin. Opiskelijakunta pitää huolta, että Humakin opiskeluympäristö ja opetuksen laatu ovat ajan tasalla, jotta opiskelijoista tulee rautaisia ammattilaisia heidän valmistuttuaan. HUMAKOlaiset vaikuttavat kaikkeen opiskelijoihin liittyviin asioihin. 

HUMAKO vaikuttaa mm. Humakin eri työryhmissä, muiden opiskelijakuntien yhteisissä tapaamisissa ja esimerkiksi Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksessa. Lisäksi opiskelijakunnan toimijat ottavat kirjallisesti kantaa, kirjoittavat mielipidekirjoituksia ja blogitekstejä sekä tekevät kirjallisia aloitteita Humakille lukuisista asioista. 

Opiskelija, anna palautetta!

Palautteet ovat HUMAKOn vaikuttamisen pohja. Ilman niitä opiskelijakunnassa ei ole tarpeeksi tietoa, mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät. Palautteet menevät eteenpäin esimerkiksi Humakin työryhmiin, suoraan henkilöstölle, korkeakoulun johtoportaalle tai esimerkiksi Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKiin. Palaute voi koskea mitä tahansa – luokan penkeistä koulun henkilökuntaan tai HUMAKOn toiminnasta opetuksen sisältöön, eli mitä vain!

Äänitorvi on palautelomake, jolla voi antaa vapaata palautetta liittyen HUMAKOn tai Humakin toimintaan. Lue lisää Äänitorvesta.

Palautekortteja on kolmea lajia: papukaijakortin voi antaa, jos Humakissa jonkun toiminta on kiittämisen arvoista. Keltaisen kortin voi antaa, jos joku tarvitsee pientä ravistelua tai huomautusta toiminnastaan. Näiden lisäksi löytyy vielä etanakortti, jonka voi antaa, jos kurssin arviointi tai tehtävien palautteiden saaminen kestää yli 4 viikkoa kurssin päättymisestä. Palautekorttien antamisesta saa itselleen myös haalarimerkin. Lue lisää palautekorteista

Tutoreiden apu on tarjolla kaikille Humakin opiskelijoille. Tutoreita on Humakin eri koulutuksista, ja joillakin saattaa olla kokemusta myös avoimen AMK:n opintojaksojen suorittamisesta. Humakissa opiskellessasi tutorit ovat käytettävissäsi milloin vain!

Tutor opiskelee itsekin Humakissa, joten hän jos kuka ymmärtää, mitä olet kokemassa opiskelusi aikana. Tutoriin voit olla yhteydessä hyvin matalalla kynnyksellä. Tutor osaa antaa sinulle elävän elämän esimerkkejä opiskeluihin ja opiskelija-arkeen liittyvissä kysymyksissäsi. Jos hän ei heti tiedä vastausta, hän auttaa sinua selvittämään pulmasi tai ohjaa sinut oikealle taholle eteenpäin.

Tutorin tavoitat 

Humakin Hoodlesta eTutor-opintojaksolta

 • Keskustelupalstoja ja hyödyllisiä linkkejä

Tutoreiden sähköpostiosoitteesta etutor@humako.net

HUMAKOn Discordista

 • Keskustelupalstoja
 • Tapahtumia ja vertaistukea
 • Tutorit tavoitettavissa joka arkipäivä

HUMAKOn Discordissa opiskelijat löytävät toisensa! 

HUMAKOn Discord-palvelimella pääset verkostoitumaan ja keskustelemaan muiden Humakin opiskelijoiden kanssa yli kampusrajojen. HUMAKOn tutorit ovat myös aktiivisia ja tavoitettavissa palvelimella joka arkipäivä. 

Discordissa järjestetään opiskelijoille yhteistä tekemistä ja tapahtumia kuten

 • peli-iltoja
 • opintopiirejä
 • aamukahveja 

Discord on pikaviestintä- ja puhesovellus, joka toimii tietokone -ja mobiilisovelluksella sekä selaimella. Discord soveltuu hyvin etätapaamisiin, peli-iltoihin ja ryhmätyöskentelyyn. Toimintaa ohjaavat HUMAKOn tutorit ja jaostot. Sinun ei siis itse tarvitse omistaa pelattavia pelejä tai osata käyttää palvelinta etukäteen. 

Liity mukaan HUMAKOn Discordiin!

Sivusta vastaa:
Viimeksi päivitetty: 16 toukokuun, 2024