Vakuutukset

Humak on vakuuttanut opiskelijansa opintoihin liittyvien vahinkojen varalta. Tutustu tapaturma-, työharjoittelu-, ja matkavakuutuksiin tällä sivulla.

Vakuutus opiskelijan turvana

Humak on ottanut tutkinto-opiskelijoilleen seuraavat vakuutukset:

 • Lakisääteinen tapaturmavakuutus (78-20000-16271-0)
 • Työharjoitteluvakuutus
 • Matkavakuutus max. 1 kk
 • Matkavakuutus max. 6 kk

Opiskelijalla tulee olla suomalainen henkilötunnus.

Pohjola Vakuutuksen asiakaspalvelunumero on 0303 0303.

Opiskelutapaturmalaissa säädetään korvattavaksi tapaturma, josta on aiheutunut vamma tai sairaus ja joka on sattunut ammattikorkeakouluopinnoissa olevalle henkilölle. Opiskelutapaturmalaki ei edellytä, että opiskelu on ammattiin tai tutkintoon johtavaa. Näin laki saattaa tulla sovellettavaksi myös avoimien korkeakoulujen opiskelijoihin, jos opiskeluun kuuluu opetussuunnitelman tai tutkinnon perusteiden mukaisesti työhön rinnastettavaa käytännön opetusta.

Vakuutus on voimassa vain opiskelulle ominaisissa ja työhön rinnastettavissa olosuhteissa. Työhön rinnastettavia olosuhteita ovat työhön rinnastettava käytännön opetus (opetussuunnitelman tai tutkinnon perusteiden mukainen opetus) sekä työssäoppimisjakso, työharjoittelu ja näyttötutkinto.

Lakisääteinen tapaturmavakuutus on samoin ehdoin voimassa myös silloin, kun opiskelija on ulkomailla opiskeluvaihdossa tai harjoittelussa. Palkallisessa harjoittelussa opiskelijan vakuutusturvasta vastaa työnantaja.

Jos sinulle sattuu tapaturma:

 • Jos tarvitset lääkärihoitoa, ota yhteyttä Pohjola Terveysmestari -palveluun p. 0100 5225.
 • Saat tarvittaessa ohjauksen sopivaan hoitoon etälääkärille tai Pohjola Vakuutuksen kumppanin vastaanotolle.
  Palveluaikojen ulkopuolella ja akuuteissa kiiretapauksissa voit hakeutua mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan saadaksesi ensiapua. Ota lääkärikäynnille mukaan Kela-kortti ja ilmoita, että kyseessä on opiskelutapaturma ja vakuutustunnus 78-20000-16271-0.
 • Täytä itse tapaturmailmoitus osoitteessa https://hae-korvausta.op.fi/#/hyvaksyttavaksi/opiskelijan-tapaturma. Tee tapaturmailmoitus mahdollisimman pian ja ilmoita asiasta samalla opiskelijapalveluille sähköpostitse (opintotoimisto@humak.fi) tai puhelimitse (+358 29 451 9253,
  ma–to klo 13–15). Asian käsittely alkaa, kun Humakin vastuuhenkilö on tarkastanut ilmoituksen, joten ilmoitukset kannattaa tehdä mahdollisimman pian.

Vamman hoito tapahtuu ensisijaisesti Pohjola Sairaalassa, joka voi suoralaskuttaa vakuutukseen. Tarvittaessa hoito voi tapahtua muualla julkisella tai yksityisellä sektorilla.

Lisätietoja Pohjola Vahinkoavusta (työntekijä = opiskelija).

Vapaaehtoinen työharjoitteluvakuutus kattaa työharjoitteluyrityksen omistaman, sen hyödyksi käyttämän tai muutoin sen hallussa olevan omaisuuden. Työharjoitteluvakuutuksessa on vastuu, joka voi kattaa myös toiselle tai kolmannelle osapuolelle aiheutetun omaisuus- ja  henkilövahingon. Työharjoitteluvakuutuksessa on 500 / 2000 euron omavastuu (Suomi / ulkomaat).

Vakuutuksen kohteena ei ole vakuutuksenottajan tai työharjoittelijan oma omaisuus.

Palkallisessa harjoittelussa opiskelijan vakuutusturvasta vastaa työnantaja.

Vakuutus ei ole voimassa USA:ssa eikä Kanadassa.

Matkavakuutus on käytössä vain opintoihin liittyvillä matkoilla. Pyydä opintotoimistosta vakuutuskortti matkalle mukaan hyvissä ajoin ennen lähtöä. Vakuutus ei ole voimassa ilman korttia!

Vakuutus sisältää:

 • Matkasairauden tai tapaturman hoitokulut (ilman ylärajaa)
 • Keskeytymisturva (esim. oma sairaus tai perheenjäsenen äkillinen sairaus)
 • Peruuntumisturva
 • Myöhästymis- ja odottamisturva
 • Pahoinpitely-, sieppaus- ja kriisiturva
 • Matkavastuuturva (85 000 €, omavastuu 10% / väh. 150 €)
 • Matkaoikeusturva (8 500 €, omavastuu 10% / väh. 150 €)

Sivusta vastaa: Opintotoimisto,
Viimeksi päivitetty: 12 maaliskuun, 2024