Opiskelijan alennukset

Opiskelija syö ja matkustaa edullisemmin. Tutustu tällä sivulla tärkeimpiin opiskelija-alennuksiin.

Korkeakouluopiskelijat ovat oikeutettuja Kelan ateriatukeen eli alennukseen aterian hinnasta ravintoloissa, jotka ovat ateriatuen piirissä. Humakin kampusten yhteydessä olevista ravintoloista saat ateriatuetun lounaan, kun näytät voimassaolevaa opiskelijakorttia maksamisen yhteydessä. Helpoin tapa on näyttää Tuudon opiskelijatunnistetta. 

Lue lisää ateriatuesta ja etsi opiskelijaravintoloita Kelan sivuilla.

Tutkinto-opiskelijat saavat alennusta VR:n ja Matkahuollon matkalipuista. Lisäksi monet paikalliset liikenneyhtiöt (esim. HSL) tarjoavat opiskelijoille alennusta matkalipuista. Oikeuden opiskelija-alennuksiin voit osoittaa joko Tuudon opiskelijatunnisteella tai lataamalla sähköisesti allekirjoitetun opiskelijatodistuksen Pepistä. Osa palveluista (esim. HSL-sovellus) hyödyntää myös Opetushallituksen Koski-palvelua opiskelutietojen hakemisessa sähköisesti. 

Tutustu opiskelija-alennuksiin liikenneyhtiöiden sivuilla:

Opiskelijan kannattaa kysyä opiskelijoille suunnattuja tarjouksia eri palveluntarjoajilta. Esimerkiksi puhelinoperaattorit, sähköyhtiöt, ravintolat sekä kulttuuri- ja liikuntapalvelut saattavat tarjota edullisempia hintoja opiskelijoille. Opiskelijakunta HUMAKOn jäsenenä saat myös erikseen HUMAKOn jäsenille suunnattuja etuja.

Sivusta vastaa: Opintotoimisto,
Viimeksi päivitetty: 13 maaliskuun, 2023