Kampuspalvelut

Humakin opintotoimiston palvelut toimii keskitetysti Helsingistä. Kirjastopalveluja on tarjolla kaikilla kampuksilla.

Tyttö keinuu

Opintotoimisto sijaitsee Helsingin kampuksella. 

Valkean talon remontin vuoksi opintotoimistolla ei ole vastaanottoa Helsingin kampuksella (heinäkuuhun 2024 saakka). Voit kuitenkin sopia tapaamisesta kampuksella ottamalla yhteyttä osoitteeseen opintotoimisto@humak.fi tai soittamalla numeroon +358 29 451 9253 (ma-to klo 13-15).

Lue lisää opiskelijapalveluista täältä.

Kaikilla Humakin kampuksilla on opiskelijoiden käytössä kirjasto. Kirjastojen osoitteet ja aukioloajat löydät Finnasta. Lisätietoa kirjastojen palveluista löydät täältä.

Pikaohje tulostamiseen

Yleistä tulostamisesta

Canon-monitoimilaitteet on tarkoitettu opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. Kaikilla tutkinto-opiskelijoilla on käytössään 1 euron tulostussaldo. Opiskelija voi tarvittaessa ostaa lisää tulostussaldoa opiskelijapalveluilta, minimiosto on 5 euroa. 

Opiskelijat tunnistautuvat monitoimilaitteille omilla HAKA-tunnuksillaan (Humak-tunnus) tai erillisellä tulostuskortilla. Laitetta voi käyttää pelkillä tunnuksilla, ilman tulostuskorttia.

Canonin monitoimilaitteet ovat ns. turvatulostuslaitteita eli niissä tuloste tulee laitteesta vasta, kun käyttäjä on tunnistautunut laitteelle omalla HAKA-tunnuksella tai kopio- ja tunnistekortilla (opiskelijat) tai tunnisteavaimenperällä (henkilökunta). Myös ennen kopioiden ottamista tulee tunnistautua.

Kopio- ja tunnistekortti on käyttäjäkohtainen ja se tulee aktivoida käyttöön monitoimilaitteella. Tunnisteavaimenperät ja -kortit eivät ole kertakäyttöisiä eli jos käyttäjän tunnus ei ole enää voimassa, voi avaimenperän/kortin aktivoida uudelleen toiselle käyttäjälle antamalla monitoimilaitteessa uusi (voimassaoleva) käyttäjätunnus ja salasana.

Kopio- ja tunnistekortin hankkiminen

Opiskelijat voivat ostaa kopio- ja tunnistekortin, johon on ladattu vähintään 5 eurolla käyttösaldoa. Tarvittaessa tätä saldoa voi ostaa lisää. 

Ilmoita aina uuden maksun tekemisestä osoitteeseen opintotoimisto@humak.fi, jotta tulostussaldosi voidaan päivittää.

Opiskelija saa kopio- ja tunnistekortin käyttöönsä opintotoimistosta kuittia vastaan. Kortille on ladattu jokaiselle 1 euron perusmaksu ja se on lisätty kortin jo hankkineiden saldoon.

Kopio- ja tunnistekortin hinta on 5 euroa ja kortille ladataan kortin lunastamisen yhteydessä käyttösaldoa kortin hinnan (5 euroa) sekä perusmaksun (1 euro) verran saldoa. Opiskelija voi todistaa hoitaneensa maksun joko näyttämällä tulostetun kuitin suorituksesta tai näyttämällä maksusuorituksen verkkopankista esim. kännykän näytöltä.

Opiskelija voi tarvittaessa ostaa kopio- ja tunnistekortilleen lisää saldoa (minimiosto 5 euroa) maksamalla suorituksen Humakin tilille.

Maksu suoritetaan Humakin tilille seuraavin tiedoin:

 • Saaja: Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy
 • Tili: FI80 1378 3000 2038 08 NDEAFIHH
 • Viiteteksti: Kopiokortti, Nimi, tutkinto (esim. Kopiokortti, Mikko Mallikas, Tulkki)

Kopio- ja tunnistekortin aktiviointi

Kopio- ja tunnistekortti aktivoidaan käyttöön ensimmäisellä käyttökerralla. Käytä korttia lukijan päällä, laite pyytää Humak-tunnuksen ja salasanan, anna ne muodossa

 • Käyttäjätunnus: humahe01 (esimerkkinä Heikki Humanistin käyttäjätunnus)
 • Salasana: tosisalainensalasana (näkyy ruudulla tähtinä ***********************)

Tulostaminen sähköpostin kautta – vierailijatulostus

Vierailijatulostus tarkoittaa, että Humakin opiskelija tai henkilökunnan edustaja voi omalta laitteeltaan lähettää dokumentin tulostimelle ja tulostaa sen turvatulostuksen (Secure Print) avulla ulos mistä tahansa Humakin monitoimilaitteesta.

Tulostaminen tapahtuu lähettämällä tulostettava materiaali sähköpostilla osoitteeseen vierailijatulostus@humak.fi. Tulostettavan materiaalin pitää olla sähköpostin liitteenä esim. PDF- tai Word-muodossa. Sähköposti pitää lähettää etunimi.sukunimi@humak.fi osoitteesta.

Jos siis haluat lähettää vaikka 2 PDF-muotoista asiakirjaa ja yhden Word-dokumentin tulostukseen toimi seuraavasti:

 1. Aloita uusi sähköpostiviesti Humakin sähköpostitililtäsi
 2. Laita vastaanottajakenttään osoite vierailijatulostus@humak.fi
 3. Liitä tiedostot sähköpostin liitteeksi
 4. Lähetä sähköposti
 5. ODOTA 1 minuutti
 6. Mene Canon-monitoimilaitteelle ja tunnistaudu omilla Humak-tunnuksillasi tai tunnistekortilla (opiskelijat) tai -avainmenperällä (henkilökunta)
 7. Valitse “Secure Print” eli normaali turvatulostus (HUOM. valinta “Turvatulostus” on väärä vaikka se näkyy joissakin laitteisssa. Oikea on englanninkielinen nimi “Secure Print”)
 8. Näet jonossa
  1. Sähköpostin jonka lähetit html-muodossa
  2. Tulostettavan asiakirjan PDF-muodossa
  3. Toisen tulostettavan asiakirjan PDF-muodossa
  4. Tulostettavan asiakirjan Word-muodossa
 9. Valitse asiakirja (tai kaikki asiakirjat kerrallaan) kosketusnäytöstä
 10. Valitse
  1. Print+Delete (tulostaa ja poistaa asiakirja(t) jonosta
  2. Print+Keep (tulostaa ja jättää asiakirjan(t) jonoon
  3. tai joku muu valinta alareunan vaihtoehdoista
 11. Muista aina kirjautua lopuksi ulos painamalla ID -nappia

Tulosteiden hinnat

 • Mustavalkoinen A3/A4 0,01€/sivu
 • Värillinen A3/A4 0,10€/sivu

Tulostimien oletuksena on kaksipuoleinen tuloste ja kopio.

Jos tulostat yhden mustavalkoisen sivun, jossa on tekstiä yhdellä puolella, se maksaa yhden sentin, mutta jos tulostat yhden mustavalkoisen sivun, jossa on tekstiä molemmilla puolilla, se maksaa kaksi senttiä.

Opiskelijahintaista lounasta on tarjolla kaikilla Humakin kampuksilla. Opiskelijahintaisen lounaan saat ravintolassa näyttämällä Tuudon opiskelijatunnistetta tai muuta ravintolan hyväksymää opiskelijakorttia.

Tutustu ravintoloiden aukioloaikoihin nettisivuilta. Mikäli sinulla on Tuudo puhelimessasi, löydät ruokalistat myös sovelluksesta.

Lue lisää majoituksesta tältä Opiskelijan oppaan sivulta.

Sivusta vastaa: Opintotoimisto,
Viimeksi päivitetty: 10 huhtikuun, 2024