Kampuspalvelut

Humakin opintotoimistot löytyvät kolmelta kampukselta: Helsingistä, Jyväskylästä ja Kuopiosta. Kirjastopalveluja on tarjolla kaikilla kampuksilla.

Tyttö keinuu

Opintotoimistot sijaitsevat Helsingissä, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

 • Helsinki: Valkean talon remontin vuoksi opintotoimistolla ei ole vastaanottoa Helsingin kampuksella (heinäkuuhun 2024 saakka). Voit kuitenkin sopia tapaamisesta kampuksella ottamalla yhteyttä osoitteeseen opintotoimisto@humak.fi tai soittamalla numeroon +358 29 451 9253 (ma-to klo 13-15).
 • JyväskyläOpintotoimisto sijaitsee Helmi-rakennuksessa. Opintotoimiston löydät, kun kuljet pääovesta vasemmalle henkilökunnan ovesta sisään.
 • Kuopio: Opintotoimisto löytyy, kun kuljet sisääntuloaulasta oikealle ja lasioven takaa käytävän päähän. 

Lue lisää opiskelijapalveluista täältä.

Kaikilla Humakin kampuksilla on opiskelijoiden käytössä kirjasto. Kirjastojen osoitteet ja aukioloajat löydät Finnasta. Lisätietoa kirjastojen palveluista löydät täältä.

Pikaohje tulostamiseen

Yleistä tulostamisesta

Canon-monitoimilaitteet on tarkoitettu opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. Kaikilla tutkinto-opiskelijoilla on käytössään 1 euron tulostussaldo. Opiskelijat tunnistautuvat monitoimilaitteille omilla HAKA-tunnuksillaan (Humak-tunnus).

Opiskelija voi tarvittaessa ostaa lisää tulostussaldoa opiskelijapalveluilta, minimiosto on 5 euroa.

Canonin monitoimilaitteet ovat ns. turvatulostuslaitteita eli niissä tuloste tulee laitteesta vasta, kun käyttäjä on tunnistautunut laitteelle omalla HAKA-tunnuksella tai kopio- ja tunnistekortilla (opiskelijat) tai tunnisteavaimenperällä (henkilökunta). Myös ennen kopioiden ottamista tulee tunnistautua.

Kopio- ja tunnistekortti on käyttäjäkohtainen ja se tulee aktivoida käyttöön monitoimilaitteella. Tunnisteavaimenperät ja -kortit eivät ole kertakäyttöisiä eli jos käyttäjän tunnus ei ole enää voimassa, voi avaimenperän/kortin aktivoida uudelleen toiselle käyttäjälle antamalla monitoimilaitteessa uusi (voimassaoleva) käyttäjätunnus ja salasana.

Tulosteiden hinnat

 • Mustavalkoinen A3/A4 0,01€/sivu
 • Värillinen A3/A4 0,10€/sivu

Tulostimien oletuksena on kaksipuoleinen tuloste ja kopio.

Jos tulostat yhden mustavalkoisen sivun, jossa on tekstiä yhdellä puolella, se maksaa yhden sentin, mutta jos tulostat yhden mustavalkoisen sivun, jossa on tekstiä molemmilla puolilla, se maksaa kaksi senttiä.

Kopio- ja tunnistekortin hankkiminen

Opiskelijat voivat ostaa kopio- ja tunnistekortin, johon on ladattu vähintään 5 eurolla käyttösaldoa. Tarvittaessa tätä saldoa voi ostaa lisää.

Opiskelija saa kopio- ja tunnistekortin käyttöönsä opintotoimistosta kuittia vastaan. Kortille on ladattu jokaiselle 1 euron perusmaksu ja se on lisätty kortin jo hankkineiden saldoon.

Kopio- ja tunnistekortin hinta on 5 euroa ja kortille ladataan kortin lunastamisen yhteydessä käyttösaldoa kortin hinnan (5 euroa) sekä perusmaksun (1 euro) verran saldoa. Opiskelija voi todistaa hoitaneensa maksun joko näyttämällä tulostetun kuitin suorituksesta tai näyttämällä maksusuorituksen verkkopankista esim. kännykän näytöltä.
Opiskelija voi tarvittaessa ostaa kopio- ja tunnistekortilleen lisää saldoa (minimiosto 5 euroa) maksamalla suorituksen Humakin tilille.

Maksu suoritetaan Humakin tilille seuraavin tiedoin:

 • Saaja: Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy
 • Tili: FI80 1378 3000 2038 08 NDEAFIHH
 • Viiteteksti: Kopiokortti, Nimi, tutkinto (esim. Kopiokortti, Mikko Mallikas, Tulkki)

Kopio- ja tunnistekortin aktiviointi

Kopio- ja tunnistekortti aktivoidaan käyttöön ensimmäisellä käyttökerralla. Käytä korttia lukijan päällä, laite pyytää Humak-tunnuksen ja salasanan, anna ne muodossa

 • Käyttäjätunnus: humahe01 (esimerkkinä Heikki Humanistin käyttäjätunnus)
 • Salasana: tosisalainensalasana (näkyy ruudulla tähtinä ***********************)

Tulostaminen sähköpostin kautta

 • Lähetä tulostettava dokumentti liitetiedostona Humakin sähköpostitililtäsi osoitteeseen vierailijatulostus@humak.fi
 • Mene kampuksen monitoimilaitteelle ja kirjaudu HAKA-tunnuksillasi tai tunnistekortilla
 • Paina “Secure print” ja valitse tulostettava dokumentti 
 • Kirjaudu lopuksi ulos monitoimilaitteelta

Opiskelijahintaista lounasta on tarjolla kaikilla Humakin kampuksilla. Opiskelijahintaisen lounaan saat ravintolassa näyttämällä Tuudon opiskelijatunnistetta tai muuta ravintolan hyväksymää opiskelijakorttia.

Tutustu ravintoloiden aukioloaikoihin nettisivuilta. Mikäli sinulla on Tuudo puhelimessasi, löydät ruokalistat myös sovelluksesta.

Sivusta vastaa: Opintotoimisto,
Viimeksi päivitetty: 9 elokuun, 2023