Valmistuneelle

Tältä sivulta löydät tietoa sähköisen tutkintotodistuksen käyttämisestä sekä paperisena saadun tutkintotodistuksen kopion tilaamisesta.

Onnittelut valmistumisen johdosta!

Olemme Humakissa ottaneet käyttöön sähköisen tutkintotodistuksen 1.9.2022. Sähköinen tutkintotodistus on rehtorin tai vararehtorin allekirjoittama virallinen todistus, mikä ei vaadi erillistä oikeaksi todistamista. Todistuksen voi toimittaa sähköisessä muodossa (esim. liitetiedostona) eri viranomaisille tai työnantajalle. Mikäli todistus katoaa, on se aina saatavana uudelleen sähköisenä, alkuperäistä vastaavana versiona. Sähköisen tutkintotodistuksen tiedostosta kannattaa sinun ottaa itsellesi useita kopiotallenteita ja tallentaa niitä useampaan varmaan paikkaan. Tallenteissa säilyy virallinen sähköinen allekirjoitus. Sähköisestä tutkintotodistuksesta voit tulostaa itsellesi tulosteita, mutta virallinen tutkintotodistus on vain sähköisessä muodossa. 

Sähköisen todistuksen aitouden voi tarkistaa Digi- ja väestötietoviraston ”Tarkasta asiakirja” -palvelulla tai Humakin sivuilla olevalla validointipalvelulla.

Pääset noutamaan sähköisen tutkintotodistuksesi Pepin opiskelijan työpöydältä Opiskelijan todistukset -sivulla olevalta välilehdeltä Tutkintotodistus. Tutkintotodistuksen noutamisesta on ohjevideo, jossa kerrotaan tarkemmin miten lataat tutkintotodistuksen Pepistä. Valmistumispäivä on tutkintotodistushakemuksen jättöpäivä. Tutkintotodistushakemusten käsittelyaika on keskimäärin kaksi viikkoa. Kun hakemuksesi on käsitelty ja tutkintotodistus on ladattavissa Pepistä, lähtee siitä viesti. Viestin lähettämisen jälkeen on noin kaksi viikkoa aikaa ladata tutkintotodistus ennen kuin tunnusten voimassaolo Peppiin päättyy. Jos sähköinen tutkintotodistus katoaa tai siitä tarvitaan oikeaksi todistettu kopio, tulisi olla yhteydessä Humakin opintotoimistoon opintotoimisto@humak.fi.

Jos olet valmistunut ennen 1.9.2022, olet saanut tutkintotodistuksesi paperisena. Alkuperäisessä muodossa paperisena luovutettuja tutkintotodistuksia ei ole muunnettavissa sähköisen tutkintotodistuksen muotoon. Mikäli olet kadottanut alkuperäisen tutkintotodistuksesi, sinun on mahdollista saada tilalle aidoksi todistettu todistuskopio. Maksullinen pyyntö todistuskopiosta tehdään tilauslomakkeella.

Voit myös todentaa suorittamasi opinnot/tutkinnon Koski-palvelusta. Voit tehdä Koskessa jakolinkin haluamistasi opinnoista ja välittää sen haluamallesi taholle esimerkiksi työtä tai opiskelupaikkaa hakiessasi. 

Sivusta vastaa: Opintotoimisto,
Viimeksi päivitetty: 10 tammikuun, 2024