Kirjasto- ja tietopalvelut

Tervetuloa kirjastoon! Kirjastot toimivat Humakissa kampusten yhteydessä. Painettujen teosten lisäksi tarjolla on elektronisia kokoelmia Humakin verkkokirjastossa. Humakin informaatikot ohjaavat sinua tiedonhaussa ja kirjaston palvelujen käytössä.

A drawn paper airplane flying.

Humakin kirjastopalvelut ovat kaikille avoimia. Voidaksesi lainata kirjoja ja lehtiä Humakin kirjastoista, sinun on rekisteröidyttävä lainaajaksi jossain Humakin kirjaston toimipisteessä. (Katso tarkemmat yhteystiedot.)

Humakin kirjastolla ei ole omaa kirjastokorttia, mutta voit rekisteröidä kirjastokortiksi esim. minkä tahansa toisen kirjaston kirjastokortin. Humakin opiskelijat käyttävät kirjastokorttina Tuudo-mobiilisovellusta.

E-aineistojen käyttö kuitenkin mahdollista vain Humakin opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Humakin kirjastojen asiakasrekisterissä olevia tietoja käytetään ainoastaan lainausten valvontaan, eikä henkilö- tai lainaustietoja luovuteta ulkopuolisten käyttöön. Rekisteriselosteet ovat luettavissa Humak Finnassa.   

Humakin opiskelijat ja henkilökunta voivat rekisteröityä kirjaston asiakkaaksi Tuudo-mobiilisovelluksen sivuvalikosta löytyvän kirjastosivun kautta. Tuudon kirjastosivu toimii myös samalla kirjaston digitaalisena kirjastokorttina.

Tuudon kirjastosivulla voit myös:

  • Liittää kirjastolle aikaisemmin rekisteröidyn korttisi näkymään myös Tuudossa.
  • Lainata kirjoja lainausautomaatista Humakin kirjastoissa.
  • Tarkistaa lainasi ja tarvittaessa uusia ne.
  • Tarkistaa toimipisteiden sijainnit ja aukioloajat.

Jos et ole ennestään Humakin kirjaston asiakas:

Siirry Tuudo sovelluksen kirjastosivulle → klikkaa painiketta Lisää kortti → klikkaa painiketta Minulla ei ole kirjastokorttia → täytä kaavakkeen tiedot ja paina Lähetä. Huom. Kaavakkeessa valittava 4-numeroinen pin-koodi kannattaa laittaa talteen. Tarvitset sitä lainausautomaattia käytettäessä.

Jos olet jo Humakin kirjaston asiakas:

Voit lisätä Humakin kirjastoon liittämäsi fyysisen kortin toimimaan myös Tuudossa. Osalla vanhan kortin viivakoodi näkyy suoraan Tuudon kirjastosivulla. Jos etusivulla ei näy korttisi viivakoodia niin klikkaa painiketta Lisää kortti → valitse Minulla on jo kirjastokortti → syötä vanhan kirjastokorttisi viivakoodin numero ja sille Humakin kirjastosta saatu pin-koodi.

Lue lainausautomaatilla Tuudon kirjastosivulla näkyvä viivakoodi ja syötä nelinumeroinen pin-koodi. Voit tarvittaessa näpäyttää viivakoodin näkymään omalla sivullaan puhelimen näytöllä. Osa lainausautomaateista saattaa vaatia puhelimen näytön kirkkausasetusten säätöä.

Tuudon kirjastosivun toiminto “varaukset” ei ole Humakissa käytössä. Humakin Finnassa tehdyistä varauksista tulee viesti sähköpostilla.

Kirjaston  käyttöoikeus on  kaikilla ja aineistoa voi lainata lainaajaksi rekisteröitymisen jälkeen. Tutustu kirjaston palveluihin ja kokoelmatietokantaan osoitteessa https://humak.finna.fi/.

Humakin informaatikot ohjaavat tarvittaessa tiedonhaussa ja opastavat kokoelman käytössä.  Opinnäytetyövaiheessa voit varata henkilökohtausta tiedonhaun ohjausta sähköpostiosoitteesta: kirjasto@humak.fi 

Humakin kampuskirjastot lähettävät toisilleen aineistoaan, mikäli sitä ei tarvita omassa kirjastossa samanaikaisesti. Jos aineisto on käytettävissä elektronisena, ei painettua aineistoa postiteta toiseen kirjastoon. 

Humakin kirjaston kokoelma koostuu painetuista ja elektronisista tietoaineistoista. 

Kirjaston kokoelmat Humak Finna-verkkokirjastosta.

Opin­näy­te­työ­tie­to­kan­ta

Humakin opiskelijoiden tekemät opinnäytetyöt ovat tallennettu Theseus-verkkokirjastoon.

Hankintaehdotus

Jos et löydä etsimääsi julkaisua Humakin kirjaston kokoelmista, voit tehdä kirjastolle hankintaehdotuksen.

E-aineistot ovat käytettävissä myös etäkäytössä kirjautumalla HUMAK Finnaan Humak-tunnuksilla (HAKA-kirjautuminen). E-kirjat löytyvät rajaamalla Finnan hakutuloksista näkymään kohdat Verkossa Saatavilla tai E-kirjat. 

Alma Talent Pro: Esimiestyön Verkkokirjahylly ja Bisneskirjasto

Ei vaadi kirjan erillistä lainaamista. Kirjat luettavissa selaimessa. Kirjoja voi lukea useampi henkilö samaan aikaan. 

Edita: Lakitieto digikirjasto ja Kauppakamari digikirjasto

Ei vaadi kirjan erillistä lainaamista. Kirjat luettavissa selaimessa. Kirjoja voi lukea useampi henkilö samaan aikaan.

Ellibs 

Enimmäkseen kotimaisia e-kirjoja eri aloilta. Kirjat lainataan palvelussa ja ne palautuvat automaattisesti laina-ajan umpeuduttua. Osa kirjoista on luettavissa selaimessa ja osaa varten tulee asentaa koneelle lukuohjelma. Ellibs suosittelee Thorium Reader -lukuohjelmaa. Katso ohje.  

Ebook Central ja Ebsco 

E-kirjoja englanniksi. Kirjat luettavissa selaimessa tai ladattavissa koneelle. Lukuoikeuksien yhtäaikanen määrä eri kirjoilla vaihtelee. 

Verkkoaineistot 

Humakin Finnasta löydät myös paljon avoimesti julkaistua materiaalia. Nämä on merkitty nimellä Verkkoaineisto ja pääset lukemaan niitä vapaasti Finnassa olevaa linkkiä klikkaamalla. 

Humakin kirjaston oppaista saat tietoa tiedonhankinnasta, tiedon luotettavuudesta ja sen arvioinnista, lähdekritiikistä sekä tekijänoikeuksista.

Kirjaston hallinto ja kehittäminen

Informaatikko Anne Holappa
Humak, Helsingin kampus, Ilkantie 4, 00400 Helsinki
p. 050 467 8405

Informaatikko Anna-Kaisa Sjölund
Humak, Turun kampus, Harjattulantie 80, 20960 Turku
p. 0400 349 395

Informaatikko Sari Granander
Humak, Kuopion kampus, Kansanopistotie 32, 70800 Kuopio
p. 050 518 8512

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@humak.fi. Kirjaston hallinto- ja kehittämishenkilökunnan yhteinen sähköpostiosoite on kirjasto@humak.fi.

Humak Pääkaupunkiseutu

Helsingin kampus

Informaatikko Anne Holappa
kirjasto.helsinki@humak.fi
p. 050 467 8405

Humak Helsinki / kirjasto
Ilkantie 4
00400 HELSINKI

Kirjasto toimii myös Nuorisotiedon kirjastona ja  Kuurojen Liiton kirjastona. Katso kirjaston aukioloajat.

Kauniaisten kampus

Informaatikko Kari Rummukainen
p. 0503439552

Humak Kauniainen / kirjasto
Vanha Turuntie 14
02700 KAUNIAINEN

Kirjasto toimii myös Työväen Akatemian kirjastona. Kirjasto sijaitsee mediateekkirakennuksessa päärakennuksen vieressä. Katso kirjaston aukioloajat.

Humak Jyväskylä

Jyväskylän kampus

Informaatikko Auli Rossi
kirjasto.jyvaskyla@humak.fi
p. 040 714 3453 tai 050 409 3004 (Alkio-opiston toimisto)

Kampuskirjasto
Humak Jyväskylä / kirjasto
Tähtiniementie 26
41800 KORPILAHTI

Oppimistorin kirjastopiste
Humak Jyväskylä (Helmi) / kirjasto
Tähtiniementie 30
41800 KORPILAHTI

Kampuskirjasto toimii myös Alkio-opiston kirjastona. Kirjasto sijaitsee opiston päärakennuksessa. Katso kirjaston aukioloajat.

Oppimistorin kirjastopisteen aukioloajat.

Humak Kuopio

Kuopion kampus

Informaatikko Sari Granander
kirjasto.kuopio@humak.fi
p. 050 518 8512

Humak Kuopio / kirjasto
Kansanopistotie 32
70800 KUOPIO

Kampuskirjasto toimii myös Pohjois-Savon opiston kirjastona. Kirjasto sijaitsee opiston päärakennuksessa toisessa kerroksessa. Katso kirjaston aukioloajat.

Humak Turku

Turun kampus

Informaatikko Anna-Kaisa Sjölund
kirjasto.turku@humak.fi
p. 0400 349 395

Humak Turku / kirjasto
Harjattulantie 80
20960 TURKU

Kampuskirjasto toimii myös Paasikivi-Opiston kirjastona. Kirjasto sijaitsee opiston päärakennuksessa toisessa kerroksessa. Katso kirjaston aukioloajat.

Sivusta vastaa: Kirjasto,
Viimeksi päivitetty: 22 huhtikuun, 2024