Tutkintotodistushakemus

Humakissa on käytössä jatkuva valmistuminen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tutkintotodistushakemuksia käsitellään jatkuvasti ja valmistuminen on mahdollista, kun koulutusjohtaja on hyväksynyt valmistuvan jättämän tutkintotodistushakemuksen. Hyväksymisen jälkeen opintotoimisto kirjoittaa tutkintotodistuksen ja sen liitteet. Tutkintotodistus toimitetaan valmistuneelle kuitenkin viimeistään neljän viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä edellyttäen, että kaikki opinnot on suoritettu ja kirjattu opintorekisteriin.

Tutkintotodistusta haetaan e-lomakkeella, kun kaikki opinnot on suoritettu ja suoritusmerkinnät kirjattu opintorekisteriin. Tutkintotodistushakemus on jätettävä läsnäolevana opiskelijana opiskeluoikeuden voimassaoloajan sisällä. Olethan yhteydessä opintotoimistoon, mikäli opiskeluoikeutesi on päättymässä, ennen kuin kaikki opintosuorituksesi saadaan kirjattua opintorekisteriin.

Täytä sähköinen tutkintotodistushakemus.

Huomioitavaa käsittelyajoista ja tutkintotodistuksen toimituksesta:

  • Käsittelyajat vaihtelevat muutamasta päivästä neljään viikkoon (joulukuussa ja toukokuussa on ruuhkaisinta).
  • Heinäkuussa ei pääsääntöisesti kirjoiteta todistuksia. Jos opiskeluoikeusaika päättyy 31.7., ja arviointi valmistuu vasta elokuussa, voi todistushakemuksen jättää heinäkuun aikana. Todistus päivätään heinäkuulle ja toimitetaan elokuussa.
  • Joulukuun lopussa valmistuvien todistukset toimitetaan pääsääntöisesti tammikuussa.
  • Todistukset allekirjoitetaan digitaalisesti ja niissä käytetään mobiilivarmentamista aitouden tarkistamiseksi.

Valmistumisen yhteydessä toimitetaan seuraavat asiakirjat (suomenkielinen tutkinto):

  • suomenkielinen tutkintotodistus
  • Diploma Supplement kansainväliseen käyttöön
  • suomenkielinen ja englanninkielinen opintosuoritusote

Sivusta vastaa: Opintotoimisto,
Viimeksi päivitetty: 22 lokakuun, 2021