CampusOnline.fi- ja muut yhteistyöopinnot

Humakin läsnäolevana opiskelijana voit opiskella verkko-opintojaksoja myös muista ammattikorkeakouluista CampusOnline.fi-portaalin kautta. CampusOnline on Suomen ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen opintotarjontaportaali, joka kokoaa yhteen yli 20 ammattikorkeakoulun verkko-opintojaksot. Humakilla on myös muita yhteistyösopimuksia opiskelijavaihdosta esimerkiksi Jyväskylän ja Turun yliopistojen kanssa.

Sateenvarjon alla

CampusOnline.fi-opinnot Humakin opiskelijoille

Humakin opiskelijana voit opiskella verkko-opintojaksoja myös muista ammattikorkeakouluista CampusOnline.fi-portaalin kautta. CampusOnline on Suomen ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen opintotarjontaportaali, joka kokoaa yhteen yli 20 ammattikorkeakoulun verkko-opintojaksot. Opiskelu on maksutonta kaikille läsnäoleville tutkinto-opiskelijoille (AMK ja YAMK), avoimen AMK:n polkuopiskelijoille ja vaihto-opiskelijoille. Voit sisällyttää CampusOnline.fi:n kautta suoritetut opinnot omaan tutkintoosi.

CampusOnlinessa opiskelu sopii erityisen hyvin silloin, jos haluat suorittaa opintosi nopeammassa aikataulussa, opiskella myös kesällä tai täydentää tutkintoasi opinnoilla, joita Humakissa ei ole tarjolla. Huomaa, että avoimen AMK:n polkuopiskelijana et voi sisällyttää CampusOnline-opintoja polkuopintoihin, vaan hakukelpoisuuteen hyväksytään polkukriteerien mukaisia Humakin opintoja.

Voit opiskella CampusOnline.fi-portaalissa ympäri vuoden, kolmena lukukautena:

 • Kevät, opintojaksojen julkaisu ja ilmoittautumiset marraskuussa
 • Kesä, opintojaksojen julkaisu ja ilmoittautumiset maaliskuussa
 • Syksy, opintojaksojen julkaisu ja ilmoittautumiset elo-syyskuussa

Lisäksi ympäri vuoden on tarjolla non-stop-opintojaksoja, joilla voit opiskella omaan tahtiin lukukausista riippumatta.

CampusOnline.fi-portaalissa on perustiedot opintojaksoista. Opintojakson tietojen yhteydessä on linkki opintojakson tarjoavan ammattikorkeakoulun ilmoittautumislomakkeelle ja -ohjeisiin.

Ennen ilmoittautumista varmista omalta HOPS-valmentajalta, että opintojakso sopii tutkintoon.

Voit siirtää muissa korkeakouluissa suoritettujen opintojen suoritusmerkinnät Humakiin hakemalla suoritukset Oma opintopolku –palvelusta ja tekemällä eAHOT-hakemuksen Pepissä. Ohjeet suoritusmerkintöjen hakemiseen ja eAHOT-hakemuksen tekemiseen löydät täältä.

Katso CampusOnline-opiskelijalähettiläiden Ella Eerolaisen ja lue Jasmina Fettahin vinkit CampusOnlinessa opiskeluun:

Ella Eerolainen: Pidä nämä mielessä CampusOnline –opiskelussa.

Jasmina Fettah: 3 timanttista vinkkiä CampusOnline -opiskeluun.

Muut yhteistyöopinnot

Humak tekee opetusyhteistyötä mm. Jyväskylän yliopiston ja Turun yliopiston Porin kampuksen Kulttuurituotannon ja maisematutkimuksen tutkinto-ohjelman kanssa. Humak on mukana myös vieraiden kielten opintoja tarjoavassa Kivanet-verkostossa.

Tutustu tarjolla oleviin opintoihin tarkemmin alta.

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa (KUMU) tutkii ihmisiä, yhteisöjä ja kulttuureita etnologian, antropologian ja kulttuuripolitiikan näkökulmista. Humakin tutkinto-opiskelijoiden on mahdollista hakea määräaikaista opinto-oikeutta KUMUn voimassa olevan opetussuunnitelman (2020–2023) mukaisiin moduuleihin. KUMU tarjoaa 25 opintopisteen Kulttuurit ja yhteisöt maailmassa -moduulin (kandidaattiopintojen taso) suomenkielisille opiskelijoille ja Cultures, Communities and Change module, 5–20 ECTS englanninkielisille Humakin vaihto-opiskelijoille. 

KUMU:n tarjoamista opinnoista Humakin opiskelijat saavat osaamisensa tueksi tutkimuksellisia työkaluja ja harjaantuvat kulttuurin ja kulttuurialan kriittiseen analyysiin. Voit sisällyttää omaan tutkintoosi moduuleja, jotka hyödyttävät tiedollista ja taidollista osaamistasi sekä siirtymistä työelämään tai oppilaitoksesta toiseen.

Hakeminen ja valintaperusteet

Lukuvuoden 2022–2023 opintoihin on hakuaika 15.3.–30.4.2022. Pääset hakulomakkeeseen tästä.

Yhteyshenkilöt

 • KoulutussuunnittelijaTiina Hemminki (KUMU), tiina.s.hemminki(at)jyu.fi
 • Lehtori Sanna Pekkinen (Humak, Kulttuurituotanto), sanna.pekkinen(at)humak.fi
 • Lehtori Minna Rajalin (Humak, YP), minna.rajalin(at)humak.fi
 • KUMUn ja Humakin opetusyhteistyön opettajat

Kulttuurituotannon opetusvaihto Turun yliopiston Porin kampuksen Kulttuurituotannon ja maisematutkimuksen tutkinto-ohjelman kanssa (1.8.2022 alkaen Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön tutkinto-ohjelma). Huomaa, että kahdella millä tahansa alla listatuista opinnoista voi korvata Humakin kulttuurituottaja (AMK) -tutkinnosta Ammatillinen harjoittelu 2 tai 3 -opintojaksot. Vaihtoehtoisesti voit sisällyttää opintoja myös vapaasti valittaviin.

Perusopintojen opintojaksoja yhteensä 15 op

 • Digitaalinen maailma 5 op – Voit korvata tällä Kulttuutuottaja (AMK) -tutkintoon kuuluvan Digitaaliset toimintaympärisöt 5 op -opintojakson tai sisällyttää sen vapaasti valittaviin opintoihin.
 • Kulttuuriperintö 5 op
 • Maisema, paikka, kulttuuriympäristö 5 op

Kulttuuri- ja elämysmatkailun opintoja yhteensä 15 op

 • Johdanto kulttuurimatkailuun 5 op
 • Kulttuuriperinnön tuotteistaminen matkailussa 5 op
 • Nature, Environment and Tourism 5 op

Hakeminen ja valintaperusteet

Opintoihin otetaan 10 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika on vuosittain 1.5.–10.6. Ilmoittaudu opintoihin tällä lomakkeella (Lomake toimii vain ilmoittautumisaikana). Huomaa, että tämän lisäksi sinun tulee syksyllä vielä erikseen ilmoittautua yksittäisille toteutuksille. Tästä tullaan ohjeistamaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Tällöin teet tarkemman valinnan siitä, mille näistä sopimuksen piirissä olevista opintojaksoista ilmoittaudut. 

Yhteyshenkilöt

 • Humak: yliopettaja Laura Päiviö-Häkämies, laura.paivio-hakamies(at)humak.fi, p. 0400 349 289
 • Humak: lehtori Minna Hautio, minna.hautio(at)humak.fi, p. 0400 349 227

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama korkeakoulujen yhteistyöhanke KiVAKO (2018-2021) on tuottanut laajan valikoiman vieraiden kielten verkko-opintoja. Korkeakoulujen yhteistyö jatkuu KiVANET-verkostossa, jonka 26 suomalaista korkeakoulua toteuttavat yhteistyössä vieraiden kielten verkko-opintoja.

Lisätietoa ja ajankohtainen tarjonta löytyvät KiVANET-verkoston verkkosivuilta.

Yhteyshenkilö:

Humak: kansainvälisten asioiden päällikkö, Kim Lindblad, kim.lindblad@humak.fi, p. 0400 349 279

Sivusta vastaa:
Viimeksi päivitetty: 20 syyskuun, 2022