CampusOnline.fi- ja muut yhteistyöopinnot

Humakin läsnäolevana opiskelijana voit opiskella verkko-opintojaksoja myös muista ammattikorkeakouluista CampusOnline.fi-portaalin kautta. CampusOnline on Suomen ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen opintotarjonta-portaali, joka kokoaa yhteen yli 20 ammattikorkeakoulun verkko-opintojaksot. Humakilla on myös muita yhteistyösopimuksia opiskelijavaihdosta esimerkiksi Jyväskylän ja Turun yliopistojen kanssa.

Sateenvarjon alla

CampusOnline.fi-opinnot Humakin opiskelijoille

Humakin opiskelijana voit opiskella verkko-opintojaksoja myös muista ammattikorkeakouluista CampusOnline.fi-portaalin kautta. CampusOnline on Suomen ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen opintotarjonta-portaali, joka kokoaa yhteen yli 20 ammattikorkeakoulun verkko-opintojaksot. Opiskelu on maksutonta kaikille läsnäoleville tutkinto-opiskelijoille (AMK ja YAMK), avoimen AMK:n väyläopiskelijoille ja vaihto-opiskelijoille. Voit sisällyttää CampusOnline.fi:n kautta suoritetut opinnot omaan tutkintoosi.

CampusOnlinessa opiskelu sopii erityisen hyvin silloin, jos haluat suorittaa opintosi nopeammassa aikataulussa, opiskella myös kesällä tai täydentää tutkintoasi opinnoilla, joita Humakissa ei ole tarjolla. Huomaa, että avoimen AMK:n väyläopiskelijana et voi sisällyttää CO-opintoja väyläopintoihin, vaan niiden tulee olla väyläkriteerien mukaisia Humakin opintoja.

Voit opiskella CampusOnline.fi-portaalissa ympäri vuoden, kolmena lukukautena:

 • Kevät, opintojaksojen julkaisu ja ilmoittautumiset marraskuussa
 • Kesä, opintojaksojen julkaisu ja ilmoittautumiset maaliskuussa
 • Syksy, opintojaksojen julkaisu ja ilmoittautumiset elo-syyskuussa

Lisäksi ympäri vuoden on tarjolla non-stop-opintojaksoja, joilla voit opiskella omaan tahtiin lukukausista riippumatta.

CampusOnline.fi-portaalissa on perustiedot opintojaksoista. Opintojakson tietojen yhteydessä on linkki, joka johdattaa opintojakson tarjoavan ammattikorkeakoulun omille sivuille. Siellä on tarkemmat toteutustiedot ja ilmoittautumisohjeistus opintojaksolle.

Ennen ilmoittautumista varmista omalta HOPS-valmentajalta, että opintojakso sopii tutkintoon.

Voit siirtää muissa korkeakouluissa suoritettujen opintojen suoritusmerkinnät Puro-palvelun kautta Humakiin. Ohjeen siirron tekemiseen löydät CampusOnline.fi-sivustolta.

Jotta saat opinnot osaksi tutkintoasi, tulee sinun tehdä opinnoista eAHOT-hakemus ja liittää siihen Purosta opintosuoritukset pdf-muodossa. Ohjeen suoritusten tallentamiseksi omalle koneelle löydät tästä.

Katso myös tarvittaessa ohje eAHOT-hakemuksen tekemiseen tästä.

Katso CampusOnline-opiskelijalähettiläiden Ella Eerolaisen ja lue Jasmina Fettahin vinkit CampusOnlinessa opiskeluun.

Muut yhteistyöopinnot

Humak tekee opetusyhteistyötä Jyväskylän ja Turun yliopistojen kanssa. Jyväskylän yliopiston KUMUn – Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa – osalta yhteistyö on alkanut lukuvuonna 2020–2021 ja Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisematutkimuksen tutkinto-ohjelman osalta yhteistyö käynnistyy syksystä 2021.

Tutustu tarjolla oleviin opintoihin tarkemmin alta.

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa (KUMU) tutkii ihmisiä, yhteisöjä ja kulttuureita etnologian, antropologian ja kulttuuripolitiikan näkökulmista. Humakin tutkinto-opiskelijoiden on mahdollista hakea määräaikaista opinto-oikeutta KUMUn voimassa olevan opetussuunnitelman (2020–2023) mukaisiin moduuleihin. KUMU tarjoaa 25 opintopisteen Kulttuurit ja yhteisöt maailmassa -moduulin (kandidaattiopintojen taso) suomenkielisille opiskelijoille ja Cultures, Communities and Change module, 5–20 ECTS englanninkielisille Humakin vaihto-opiskelijoille. 

KUMU:n tarjoamista opinnoista Humakin opiskelijat saavat osaamisensa tueksi tutkimuksellisia työkaluja ja harjaantuvat kulttuurin ja kulttuurialan kriittiseen analyysiin. Voit sisällyttää omaan tutkintoosi moduuleja, jotka hyödyttävät tiedollista ja taidollista osaamistasi sekä siirtymistä työelämään tai oppilaitoksesta toiseen.

Hakeminen ja valintaperusteet

Lukuvuoden 2021–2022 opintoihin on hakuaika 15.3.–30.4.2021. Pääset hakulomakkeeseen tästä.

Yhteyshenkilöt

 • KoulutussuunnittelijaTiina Hemminki (KUMU), tiina.s.hemminki(at)jyu.fi
 • Lehtori Sanna Pekkinen (Humak, Kulttuurituotanto), sanna.pekkinen(at)humak.fi
 • Lehtori Minna Rajalin (Humak, YP), minna.rajalin(at)humak.fi
 • KUMUn ja Humakin opetusyhteistyön opettajat

Kulttuurituotannon opetusvaihto Turun yliopiston Porin kampuksen Kulttuurituotannon ja maisematutkimuksen tutkinto-ohjelman alkaa syksystä 2021. Huomaa, että kahdella millä tahansa alla listatuista opinnoista voi korvata Humakin kulttuurituottaja (AMK) -tutkinnosta Ammatillinen harjoittelu 2 tai 3 -opintojaksot. Vaihtoehtoisesti voit sisällyttää opintoja myös vapaasti valittaviin.

Perusopintojen opintojaksoja yhteensä 15 op

 • Digitaalinen maailma 5 op – Voit korvata tällä Kulttuutuottaja (AMK) -tutkintoon kuuluvan Digitaaliset toimintaympärisöt 5 op -opintojakson tai sisällyttää sen vapaasti valittaviin opintoihin.
 • Kulttuuriperintö 5 op
 • Maisema, paikka, kulttuuriympäristö 5 op

Kulttuuri- ja elämysmatkailun opintoja yhteensä 15 op

 • Johdanto kulttuurimatkailuun 5 op
 • Kulttuuriperinnön tuotteistaminen matkailussa 5 op
 • Nature, Environment and Tourism 5 op

Hakeminen ja valintaperusteet

Opintoihin otetaan 10 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika on vuosittain 1.5.–15.8. Ilmoittaudu opintoihin tällä lomakkeella. Huomaa, että tämän lisäksi sinun tulee syksyllä vielä erikseen ilmoittautua yksittäisille toteutuksille. Tästä tullaan ohjeistamaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Tällöin teet tarkemman valinnan siitä, mille näistä sopimuksen piirissä olevista opintojaksoista ilmoittaudut. 

Yhteyshenkilöt

 • Humak: yliopettaja Laura Päiviö-Häkämies, laura.paivio-hakamies(at)humak.fi, p. 0400 349 289
 • Humak: lehtori Minna Hautio, minna.hautio(at)humak.fi, p. 0400 349 227

Sivusta vastaa: Hilla Mäkelä, Johanna Henriksson,
Viimeksi päivitetty: toukokuu 12, 2021