Ohjelmistot ja järjestelmät

Tälle sivustolle on koottu keskeisimmät opinnoissasi tarvitsemasi työkalut ja niiden ohjeet. Huomaathan, että tietojärjestelmien käyttöoikeuden loppuminen on yhteydessä opiskeluoikeuden loppumiseen.

Tukiosoitteet

Unohtunut tai vanhentunut salasana? Katso ohjeet salasanan uusimiseen tältä Opiskelijan oppaan sivulta.

AtomiSign

AtomiSign-palvelu on tarkoitettu erilaisten sopimusten allekirjoittamiseen ja AtomiSign mahdollistaa allekirjoittamisen sähköisesti ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. AtomiSign -palveluun kirjaudutaan Microsoft-tunnistautumisen kautta. Tutustu ohjeisiin tästä

BreakPro

BreakPro on taukoliikuntasovellus, joka muistuttaa työn ja opiskelun tauottamisesta. 

Tutustu tarkemmin BreakPron latausohjeisiin tietokoneelle tästä ja mobiililaitteeseen tästä.

Google Workspace

Google Workspace on palvelukokonaisuus, joka sisältää ohjelmia oppimisen helpottamiseen sekä yhteisöllisyyden ja yhteistyön lisäämiseen. Humakin opiskelijat – mukaan lukien avoimen AMK:n polku- ja väyläopiskelijat – joilla on voimassa oleva opiskeluoikeus, saavat käyttöönsä Googlen Workspace -palvelut. Siihen ei kuulu Gmail-sähköposti eikä Google-kalenteri, vaan niitä käytetään Office 365-palvelulla. 

  1. Avaa selain ja mene osoitteeseen google.fi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta ”Kirjaudu sisään”.
  3. Jos olet aiemmin käyttänyt Googlen tiliä Humakin tunnuksilla, valitse tili, jossa on Humakin sähköpostiosoitteesi. Jos et ole aiemmin käyttänyt Googlen palveluita Humakin tunnuksilla, klikkaa ”Käytä toista tiliä”.
  4. Täytä kenttään Humakin sähköpostiosoitteesi (etunimi.sukunimi@humak.fi).
  5. Täytä avautuvaan haka-kirjautumiseen Humakin käyttäjätunnuksesi ja salasana.
  6. Tästä eteenpäin tulee kysymyksiä käyttöehdoista ja varmistuksia, että kyseessä on juuri sinä. 

Voit kirjautua kaikkiin käytössä oleviin Google Workspace -palveluihin Humakin tunnuksella ja salasanalla. Yleisimmät palvelut:

  • Drive: Tallenna ja järjestä tehtäviä sekä dokumentteja turvallisesti – ne ovat käytössäsi millä tahansa laitteella.
  • DocsSheets ja Slides: Tee yhteistyötä, anna palautetta ja työstä dokumentteja, laskentataulukoita ja esityksiä yhdessä muiden kanssa reaaliaikaisesti.
  • Forms: Luo lomakkeita, kertauskysymyksiä ja kyselyitä sekä kerää ja analysoi vastauksia.
  • Google Meet: Luo virtuaaliyhteys turvallisilla videopuheluilla ja viesteillä, jotta oppiminen voi jatkua myös koulun ulkopuolella.
  • YouTube: Julkaise videoita.
  • Blogger: Luo blogisivusto

Muistathan siirtää ennen opinto-oikeuden päättymistä kaikki tarvitsemasi tiedostot, dokumentit ja valokuvat pois Humakin Google Workspace -palvelusta.

GoReact

GoReact on pilvipohjainen videoiden hallintajärjestelmä. GoReactia käytetään Humakissa erityisesti tulkkauksen opintojaksoilla.

Tutustu GoReactin englanninkieliseen ohjesivustoon

Holvi

Videoiden jakelua, tekemistä, tekstittämistä ja yksinkertaista editointia voidaan tehdä videopalvelu Holvissa ja kirjautuminen tehdään Haka-kirjautumisella. Käyttöohjeet löytyvät videomuotoisina Holvista.

Hoodle verkko-oppimisympäristö

Hoodle on Humakin verkko-oppimisympäristö, josta löydät opintojaksototeutusten suoritusohjeet, tehtävänannot sekä tehtävien palautusalustat. Myös opintojaksoa koskeva viestintä tapahtuu Hoodlessa. Huomioithan, että opintojaksot tulevat näkyviin Hoodleen vasta niiden alkaessa. Tutustu Hoodlen ohjevideoihin.

Tukipyynnöt: hoodle@humak.fi

Humak Finna

Kirjaston elektroniset ja painetut kokoelmat ovat haettavisssa Humakin verkkokirjastosta: https://humak.finna.fi/.  

Kirjoittamiseen liittyvät ohjeet

Löydät kirjoittamiseen liittyvät ohjeet täältä.

Lukkarikone

Lukkarikone on näkymä Humakin tilanvarausjärjestelmään ja tarkoitettu opiskelijoiden lukujärjestyksien julkaisuun. Tutustu tarkemmin Lukkarikoneen ohjeisiin tästä.

Microsoft 365 ja sähköposti

Humakin opiskelijat – mukaan lukien avoimen AMK:n polku- ja väyläopiskelijat – joilla on voimassa oleva opiskeluoikeus, saavat käyttöönsä Humakin Outlook sähköpostilaatikon ja Microsoftin Office 365 -palvelut. Huomioithan, että tunnukset poistuvat ja kaikki tilille tallennetut tiedot poistetaan 30 päivän sisällä opiskeluoikeuden päättymisestä. Tutustu tarkemmin Microsoft 365 ohjeisiin tästä.

  1. Mene osoitteeseen https://portal.office.com ja kirjaudu käyttämällä Humakin tunnusta, joka on muotoa käyttäjätunnus(at)humak.fi. Seuraavassa avautuvassa ikkunassa kirjoita salasanasi.
  2. Klikkaa vohvelivalikkoa Microsoft 365 -palvelun vasemmassa yläkulmassa ja etsi haluamasi sovellus.

Opens

Opens on tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen kehitetty pilvipalvelu tapahtumien järjestäjille, tapahtumapaikoille ja tapahtumapalvelujen tuottajille. Palvelua käytetään kulttuurituotannon koulutuksessa ja lehtori myöntää siihen oikeudet tuotantokohtaisesti. 

Padlet

Padlet on  muistitaulu esimerkiksi ryhmän työskentelyyn. 

Peppi – Opiskelijan työpöytä

Peppi on Humakin oppilaitosjärjestelmä. Tutustu tarkemmin Pepin Opiskelijan työpöydän ohjeisiin tästä.

Tukipyynnöt: peppi@humak.fi

Spark

Sparkin avulla lehtorit keräävät jokaisen opintojakson päättyessä opintojaksokohtaista opiskelijapalautetta. 

Tukipyynnöt: opintopalaute@humak.fi

Teams

Teams on Microsoft 365 -pakettiin kuuluva yhteistyöalusta, joka mahdollistaa tiimien välisen viestinnän, videotapaamiset, tiedostojen tallennuksen ja muokkauksen. Voit käyttää Teamsia selaimen kautta, voit asentaa tietokoneellesi työpöytäversion tai voit käyttää Teamsia mobiilisovelluksella. Katso kirjautumisohjeet kohdasta “Microsoft 365 ja sähköposti”.

Tutustu Teamsin käyttöohjeeseen seuraavasta linkistä:

Thinglink on sovellus, joka mahdollistaa interaktivisten kuvien, videoiden ja 360 median luomisen.

1. Mene osoitteeseen www.thinglink.com ja klikkaa “Kirjaudu sisään”.
2. Klikkaa Microsoftin logoa ja käytä kirjautumisessa Humakin tunnusta, joka on muotoa lyhytnimi(at)humak.fi.

Tutustu Thinglinkin käyttöohjeisiin seuraavista linkeistä:

Turnitin 

Turnitin on plagioinninvastainen verkkopalvelu, joka auttaa tarkistamaan, onko opinnäytetöissä esimerkiksi Internetistä kopioituja otteita. Turnitinin avulla pystyy myös selvittämään lähdeviitteiden oikeellisuutta. 

.

Turnitin Draft Coach

Draft Coach tarkoituksena on tarkistaa tekstien alkuperäisyys ja sitaatit tekstissä jo silloin, kun kirjoittaa omaa tekstiään ja Draft Coach tarjoaa Turnitinin “alkuperäisyysraportin”, joka näyttää tekstien samankaltaisuuksia Turnitinin tietokannoista. Lisäksi kirjoittaja saa ohjausta oman tekstinsä kirjoittamiseen. Draft Coach on käytettävissä henkilökunnalla ja opiskelijoilla Humakin Microsoft-tunnuksella.

Draft Coach toimii Word Onlinessa ja se näkyy yläotsikossa nimellä “Turnitin”. Valitse Turnitin välilehti ja sieltä Draft Coach, jolloin dokumentin oikealle puolelle tulee Turnitin Draft Coach lisäosa.

Katso videosta Draft Coachin toimintamalli.

Tuudo

Tuudo on mobiilisovellus, joka kokoaa yhteen opiskelijoiden useimmin tarvitsemat tiedot ja palvelut korkeakoulun opintotietojärjestelmistä (esim. Peppi) ja niiden ulkopuolelta. 

Virpi

Virpi on videotyökalu opinnäytetyöprosessiin.

Webropol

Webropol on kysely- ja raportointityökalu.

Löydät Webropolin käyttöohjeet kirjautumisen jälkeen työkalun yläpalkista kohdasta “Tuki ja ohjeet”. Muita ohjeita kootusti ohessa:

Tukipyynnöt: webropol@humak.fi

Wihi

Wihi on opinnäytetyön tekemisen kommunikointi- ja arkistointityökalu.

Wihin kautta kulkevat opinnäytetyöhön liittyvät viestit opiskelijan, opinnäytetyön ohjaajan ja tilaajan välillä. Opinnäytetyön aihe-ehdotus, opinnäytetyösuunnitelma, opinnäytetyön yhteistyösopimus sekä opinnäytetyön eri palautusvaiheet prosessoidaan Wihissä, ja siellä opinnäytetyö myös arvioidaan aikanaan.

Opinnäytetyön opintopisteet kirjautuvat HOPSiin suoraan Wihin kautta. Opinnäytetyöprosessi on pilkottu Wihissä kolmeen osaan (1/3, 2/3 ja 3/3).

Wihin käyttöohje

Wihiin liittyvät tukipyynnöt: peppi@humak.fi

Zoom

Zoom on yksi Humakin webinaaritiloista, jota hyödynnetään myös ohjaus- ja valmennustapaamisissa. Voit testata sovelluksen toimintaa testialustalla ennen varsinaista opetus- tai ohjaustilannetta. Mikäli haluat asentaa koneellesi Humakin version Zoom-sovelluksesta, ole yhteydessä tietohallinnon tukeen osoitteessa support@humak.fi. Pääset käyttämään Zoomia Humakin tunnuksilla osoitteesta https://humak.zoom.us/. Voit myös kirjautua Zoomiin Humakin verkkosivulta työkalusymboli-valikosta kohdassa HumakZoom.

Sivusta vastaa: Emilia Lehtonen, Opintotoimisto,
Viimeksi päivitetty: 16 syyskuun, 2024