Yrittäjyys Humakissa

Yrittäjyys näkyy Humakin valmennuspedagogiikassa – aktiivinen ote opiskeluun ja vastuun ottaminen omasta tekemisestä on keskeinen osa yrittäjyyskasvatusta Humakissa. Yrittäjyyttä opiskellaan myös yrittäjyysopinnoissa, joita kaikki Humakin AMK-tutkinto-opiskelijat suorittavat yhteensä 10 opintopistettä.

Humakin yrittäjyysopinnot

Humakissa AMK-tutkinto-opiskelijat opiskelevat yrittäjyyttä 10 opintopistettä. Kaikista ei ole tarkoitus tehdä yrittäjiä, mutta jokaiselle halutaan antaa perustyökalut yrittäjyyteen ja tarjota mahdollisuus löytää yrittäjä itsessään. Koulutusten yhteiset yrittäjyysopinnot ovat:

  • YHYR01 Yrittäjyys 5 op
  • YHYR02 Yritystoiminnan perusteet  5 op

Humakin yrittäjyysopintoja on kuvattu oheisen opiskelijan yrittäjyyspolun avulla. Yrittäjyysopintojen lisäksi myös muilla opintojaksoilla tuetaan yrittäjyyttä. Polku selventääkin Humakin AMK-tutkintojen yrittäjyyssisältöjä eri opintojaksoilla.

Tutustu tarkemmin yrittäjyyspolun sisältöihin klikkaamalla kysymysmerkkejä. Voit halutessasi kuunnella kysymysmerkeistä avautuvien tekstilaatikoiden sisällöt valitsemallasi äänellä tai kielellä. Klikkaa tarvittaessa Fullscreen-painiketta kuvan alapuolella, niin näet kuvan suurempana. Pääset kuvaan myös tästä

Yrittäjyyspalvelujen kautta yrittäjyysopintoihin on tuotu mukaan eri alueiden omat yrityspalvelut ja valtakunnalliset digitaaliset yrityspalvelut. Humakin luovien alojen yrittäjyyden oppimisympäristö Creve tarjoaa alustan, jossa niin opiskelijat, yrittäjät, työnhakijat kuin työssä käyvät voivat suunnitella yrittäjyyttä taustastaan riippumatta. Opinnot tuotetaan Humakin eri vahvuusalojen yhteistyönä.

Tutustu myös Yoop-sivustoon, joka auttaa yrittäjyyteen liittyvän osaamisen hyödyntämisessä osana korkeakouluopintoja. Se auttaa olemassa olevan osaamisen tunnistamisessa sekä tarjoaa tietoa ja vinkkejä, kuinka voit hakea jo hankitun osaamisen tunnistamista ja tunnustamista osaksi tutkintoasi.

Sivusta vastaa: Helka Luttinen, Emilia Lehtonen,
Viimeksi päivitetty: 22 lokakuun, 2021