Opiskelija- ja hakijapalvelut

Opintotoimisto auttaa sinua Humakiin hakeutumiseen ja opintoihin liittyvissä asioissa ja ohjaa tarvittaessa oikean tahon puoleen. Tältä sivulta löydät myös useimmin kysytyt kysymykset vastauksineen.

Opintotoimiston tavoitat sähköpostitse osoitteessa opintotoimisto@humak.fi tai puhelimitse numerosta 029 451 9253 (ma-to 13-15). Voit myös sopia tapaamisajan joko paikan päälle kampukselle (Helsinki, Jyväskylä, Kuopio) tai etänä esimerkiksi Zoomin kautta. 

Opintotoimisto auttaa sinua opiskeluoikeuteen liittyvissä asioissa, kuten lukuvuosi-ilmoittautumisessa ja harkinnanvaraisen lisäajan hakemisessa, erilaisten opiskeluaikaisten todistusten kanssa sekä valmistumisprosessissa. Autamme myös Pepin ja eAHOT-työkalun käytössä. 

Voit olla meihin yhteydessä kaikkiin opintoihisi liittyvien asioiden tiimoilta, ohjaamme sinut tarvittaessa oikean tahon puoleen.

Hakijapalvelut on suunnattu heille, jotka eivät vielä ole Humakin opiskelijoita tai jotka ovat jo aiemmin opiskelleet Humakissa ja haluavat jatkaa kesken jääneitä opintojaan. Löydät avoinna olevat haut Humakin sivuilta ja Opintopolusta. Hakijapalvelut tavoitat sähköpostitse osoitteesta hakijapalvelut@humak.fi tai puhelimitse numerosta 029 451 9300 (ma-to 13-15). Hakijapalvelut sijaitsee Helsingin TKI-keskus Ilkassa osoitteessa Ilkantie 4, 00400 Helsinki.

Mistä saan opiskelijakortin? 

Kaikille Humakin opiskelijoille on tarjolla maksuton opiskelijatunniste Tuudo-sovelluksessa. Tuudon opiskelijatunnisteella saat yleisimmät opiskelija-alennukset, kuten opiskelijahintaisen lounaan sekä VR:n ja paikallisten liikenneyhtiöiden alennukset matkalipuista. 

Lisäksi opiskelijakunta HUMAKOn jäsenille on omat etunsa ja opiskelijakorttinsa Tuudon lisäksi. Tutustu näihin opiskelijakunta HUMAKOn sivuilla.

Mistä saan Kelan ateriatukikortin?

Opiskelijahintaisen lounaan saat kun lataat ilmaisen Tuudo-sovelluksen. Tuudon opiskelijatunnistetta näyttämällä saat opiskelijahintaisen lounaan opiskelijaravintoloista.

Tarvitsen VR:n/HSL:n/Matkahuollon alennustodistuksen. Mistä saan todistuksen? 

Lataamalla maksuttoman Tuudo-sovelluksen puhelimeesi voit osoittaa oikeutesi alennuksiin Tuudon opiskelijatunnisteella.

Tarvitsen opiskelijatodistuksen ja/tai opintosuoritusotteen. Mistä saan nämä?

Voit tulostaa sähköisesti allekirjoitetun todistuksen suomeksi tai englanniksi itse Pepin kautta. Digi- ja väestötietoviraston varmenteella allekirjoitettu todistus vastaa käsin allekirjoitettua Euroopan Unionin alueella. Jos vastaanottaja ei jostain syystä hyväksy sähköisesti varmennettua todistusta, voit pyytää käsin allekirjoitetun todistuksen opintotoimistosta: opintotoimisto@humak.fi.

Olen suorittanut x opintojakson, mutta suoritusmerkintää ei löydy Pepistä?

Lehtori ei ole vielä arvioinut suoritustasi. Voit olla tarvittaessa yhteydessä kyseisen opintojakson vastuulehtoriin. Opintojaksoarvioinnit tulevat usemmiten neljän viikon kuluessa opintojakson päättymisestä tai muusta sovitusta aikataulusta.

Haluan ilmoittautua opintojaksolle x. Mitä teen?

Siirry Pepin Opiskelijan työpöydällä Opinnot -välilehden kohtaan “Ilmoittautuminen”. Etsi oikea opintojakso ja ilmoittaudu opintojaksolle määräaikaan mennessä. Kun olet tehnyt ilmoittautumisen, opintojaksosta vastaavan opettajan täytyy vielä hyväksyä ilmoittautuminen. 

Olen suorittanut kaikki opintoni ja valmentajani antoi minulle luvan hakea tutkintoa. Miten haen tutkintoa?

Onneksi olkoon! Humakissa on käytössä jatkuva valmistuminen, joten voit milloin tahansa hakea tutkintoa. Tutkintotodistuspyyntö tehdään e-lomakkeella. Voit toivoa tiettyä päivämäärää valmistumiselle. Huomaathan kuitenkin hakea tutkintoa ajoissa, sillä käsittelyaika on noin neljä viikkoa. Tutustu valmistuvan opiskelijan ohjeisiin.

Miten saan hyväksiluettua aiemmin hankkimaani osaamista?

Mikäli sinulla on jonkin opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista jo aiemmin hankittuna, sinun voi olla mahdollista hyväksilukea osaamisesi tutkintoosi. Tutustu ensin opiskelijan AHOT-ohjeisiin ja ole tämän jälkeen yhteydessä omaan valmentajaasi.

Ahotointi tehdään Pepin eAhot-työkalulla. Jos sinulla on ongelmia työkalun kanssa, ole yhteydessä opintotoimistoon. 

Voinko opiskella toisella kampuksella tai hakea siirtoa toiseen yksikköön?

Mahdollisuudesta opiskella toisella kampuksella voi keskustella oman valmentajan kanssa. Lähtökohtaisesti opiskelija voi suorittaa kehityskeskustelussa sovittuja opintoja toisessa alueyksikössä vain, mikäli se on opiskelijan opintojen etenemisen näkökulmasta välttämätöntä.

Koulutusjohtaja voi erityisen painavasta syystä, opiskelijan anomuksesta myöntää tälle siirron alueyksiköstä tai saman tutkinnon profiilista toiseen aikaisintaan ensimmäisen läsnäololukuvuoden jälkeen, jos opiskeluryhmässä on tilaa. Alueyksikön tai tutkinnon profiilin vaihtamista haetaan hFormilla. Anomuksen voi jättää aikaväliellä 1-15.5. ja 1-15.11.

Sivusta vastaa: Opintotoimisto,
Viimeksi päivitetty: 11 huhtikuun, 2024