Muiden korkeakoulujen opiskelijat

Tältä sivulta löydät Humakin CampusOnline.fi-opintoihin ja muiden korkeakoulujen kanssa tehtävien opetusyhteistyöopintojen ilmoittautumisen ohjeet.

Sateenvarjon alla

Tervetuloa ristiinopiskelija!

Tältä sivulta löydät Humakin CampusOnline.fi-opintojaksojen ja muiden korkeakoulujen kanssa tehtävien opetusyhteistyöopintojen tiedot sekä ilmoittautumisohjeet. 

CampusOnline.fi-opiskelija

Ilmoittautumislomake Humakin CampusOnline-opintojaksoille löytyy Campusonline.fi -portaalista kunkin opintojakson sivulta. Lomakkeet toimivat ilmoittautumisaikana. 

Lomakkeen täytettyäsi, saat vahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Täytäthän sähköpostiosoitteen huolellisesti. Mikäli viestiä ei tule, tarkista roskapostikansio ja ole tarvittaessa yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen avoinamk@humak.fi.

Ripa, eli korkeakoulujen ristiinopiskelupalvelu antaa korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden suorittaa opintoja toisessa korkeakoulussa ilman erillisen portaalin kautta tapahtuvaa ilmoittautumista.

Jokainen opiskelija näkee hänelle tarkoitetun tarjonnan sekä voi ilmoittautua oman kotikorkeakoulunsa opintohallintojärjestelmässä (Peppi/Pakki).

Huom.! Varmista tarkempi ilmoittautumiskäytäntö aina omasta korkeakoulustasi!

Ripaa hyödyntävät Humakin lisäksi Centria, HAMK, Turun AMK ja XAMK. (Tilanne 11/2023)

Lisätietoja CampusOnline-sivustolla.

Ilmoittautumisajan päätyttyä (non-stop opintojen osalta viimeistään kahden viikon kuluessa ilmoittautumisesta) lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet käyttäjätunnusten aktivoimiseen ja verkko-oppimisympäristöön kirjautumiseen.

Opintojakson suoritusohjeet löydät verkko-oppimisympäristö Hoodlesta. Tarkistathan myös roskapostikansion, sillä viestit menevät helposti roskapostiin. Mikäli viestiä ei ole tullut, olethan yhteydessä osoitteeseen avoinamk@humak.fi.

Opiskelu tapahtuu verkossa Hoodle -verkko-oppimisympäristössä. Opintojaksoihin mahdollisesti kuuluvat webinaarit tallennetaan pääsääntöisesti, joten ne on katsottavissa itselle sopivana aikana.

CampusOnline-opiskelijat eivät saa Humakin s-postiosoitetta tai Office 365 -käyttöoikeutta, vaan opinnoissa käytetään oman korkeakoulun s-postiosoitetta ja ohjelmia.

Korkeakoulusi ohjeet suoritusmerkintöjen siirtoon omaan korkeakouluun löydät CampusOnline-sivustolta.

Jos sinulla on jotakin kysyttävää Humakin tarjoamista CampusOnline.fi-opinnoista, olethan yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen avoinamk@humak.fi.

Opintojaksojen sisältöön ja suorittamiseen liittyen ole yhteydessä opintojakson lehtoriin. Lehtorin yhteystiedot löytyvät CampusOnline.fi-portaalista opintojakson tiedoista.

Muut yhteistyöopinto-opiskelijat

Humak tekee opetusyhteistyötä mm. Jyväskylän yliopiston ja Turun yliopiston Porin kampuksen Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön tutkinto-ohjelman kanssa. Humak on mukana myös vieraiden kielten opintoja tarjoavassa Kivanet-verkostossa.

Tutustu tarjolla oleviin Humakin opintoihin tarkemmin alta.

Humak tarjoaa KUMUlaisille mahdollisuuden opiskella kulttuurituotannon AMK-opintoja 25 op tai yhteisöpedagogin AMK-opintoja 25 op. Humakin opinnot kehittävät yliopisto-opiskelijoiden käytännön työelämätaitoja. 

Hakeminen ja valintaperusteet

Hakuaika lukuvuoden 2024–2025 opintoihin on 15.3.–30.4.2024. Pääset hakulomakkeeseen tästä.

Yhteyshenkilöt

  • Koulutussuunnittelija Karoliina Puranen-Impola, karoliina.n.puranen-impola(at)jyu.fi
  • Lehtori Sanna Pekkinen (Humak, Kulttuurituotanto), sanna.pekkinen(at)humak.fi
  • Lehtori Minna Rajalin (Humak, YP), minna.rajalin(at)humak.fi
  • KUMUn ja Humakin opetusyhteistyön opettajat

Turun yliopiston Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön tutkinto-opiskelijoille tarjotaan seuraavia Humakin opintoja:

Hakeminen ja valintaperusteet

Opintoihin otetaan 10 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika on 1.5.–10.6.2024. Ilmoittaudu opintoihin tällä lomakkeella (huomioidaan vain ne ilmoittautumiset, jotka ovat jätetty ilmoittautumisajan sisällä).

Yhteyshenkilöt

  • Humak: Yliopettaja Laura Päiviö-Häkämies, laura.paivio-hakamies(at)humak.fi, +358 400 349 289 
  • Humak: lehtori Minna Hautio, minna.hautio(at)humak.fi, p. 0400 349 227
  • Turun yliopisto:

Ristiinopiskelupalvelu (Ripa) tarkoittaa sitä, että voit ilmoittautua Humakin eri verkostojen ristiinopiskelun tarjonnasta löytyville opinnoille suoraan omassa Pepissäsi opiskelijan työpöydällä ja myös arvioinnit siirtyvät suoraan HOPSillesi ilman AHOT-menettelyä tai opintopolun linkkien jakamista. 

Ripaa hyödyntävät Humakin lisäksi Centria, HAMK, Turun AMK ja XAMK. (Tilanne 11/2023)

Ohjeet Ripa-opintojen löytämiseen Pepissä

Jos sinulla on oikeus osallistua toisen korkeakoulun järjestämiin opintoihin, sinulle tulee näkyviin ristiinopiskelun toiminnot Pepissä.

Ilmoittautumisen ohjeet

Huom.! Varmista tarkempi ilmoittautumiskäytäntö aina omasta korkeakoulustasi!

Kun olet ilmoittautunut toteutukselle, siirtyy ilmoittautumistieto automaattisesti toiseen korkeakouluun. Näet ilmoittautumisesi tilan (odottaa hyväksyntää/hyväksytty/hylätty) opiskelijan työpöydällä.

Kun ilmoittautumisesi on hyväksytty toteutukselle, saat siitä viestin toiselta korkeakoululta ja samassa saat ohjeet opintojen aloittamiseksi. Toisen korkeakoulun tarjoamat opinnot on erotettu hopsin eri välilehdillä symbolilla

Suoritusten siirtäminen

Kun opinnot on suoritettu, opinnoista tallennettu suoritusmerkintä siirtyy automaattisesti Humakille ja opiskelijan työpöydällesi ilman AHOT-menettelyä tai opintopolun linkin jakamista.

Myöhemmin myös muita korkeakouluja tulee Ripan piiriin mukaan ja ohjeita päivitetään sitä mukaa, kun muiden korkeakoulujen tilanteesta tulee lisätietoa. 

Noudata opinnoille ilmoittautumisessa aina opinnon tiedoissa olevaa ilmoittautumisohjetta. Lisätietoja saat omasta kotikorkeakoulustasi.

Sivusta vastaa: Anna-Maria Lintunen,
Viimeksi päivitetty: 25 maaliskuun, 2024