Avoimen AMK:n opiskelijat

Tältä sivulta löydät Humakin avoimessa AMK:ssa opiskelun kannalta keskeisimmät asiat. Myös Opiskelijan oppaan muut osiot – erityisesti Opinnot-osio – sisältävät hyödyllistä tietoa opintojen suunnitteluun ja suorittamiseen, joten tutustu niiden sisältöihin huolellisesti.

A long-haired cartoon character stands on a pedestal, watering different kinds of plants.

Tervetuloa avoimen AMK:n opiskelija!

Alle on koottu yleistä tietoa opintojen suorittamisesta Humakin avoimessa AMK:ssa. Huomaa, että Opinnot-osion seuraavat sivustot sisältävät tärkeää ja hyödyllistä tietoa opintojen suunnittelun ja suorittamisen kannalta myös avoimen AMK:n opiskelijalle, joten tutustu niiden sisältöihin huolellisesti.

Opiskelun työkaluista löydät tietoja ja ohjeita Humakissa käytettäviin digitaalisiin työvälineisiin ja käytäntöihin. Polku- tai toiseen asteen väyläopiskelijana tutustu huolellisesti myös Polkuopinnot-sivuun ja Väyläopinnot – toisen asteen opiskelijat -sivuun.

Käyttäjätunnuksen Humakin oppilaitosjärjestelmä Peppiin ja verkko-oppimisympäristö Hoodleen saat tunnistautumalla Suomi.fi-palvelun kautta täällä. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen sinun tulee hyväksyä ICT-palveluiden käyttöehdot, näet käyttäjätunnuksesi ja pääset asettamaan itsellesi salasanan. Tunnuksen aktivoiminen onnistuu sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut opintoihin ja ilmoittautumisesi on käsitelty. Tietojärjestelmien käyttöoikeudet lakkaavat opiskeluoikeuden päätyttyä. 

Voit testata tunnustesi toimivuutta kirjautumalla Humakin oppilaitosjärjestelmä Peppiin. Ongelmatapauksissa ole yhteydessä osoitteeseen avoinamk@humak.fi.

Opinnot suoritetaan Hoodle-verkko-oppimisympäristössä, josta löytyvät opintojaksototeutusten suoritusohjeet, tehtävänannot sekä tehtävien palautusalustat. Myös opintojaksoa koskeva viestintä tapahtuu siellä. Huomioithan, että opintojaksot tulevat näkyviin Hoodleen vasta niiden alkaessa. 

Opintojaksoihin sisältyvät mahdolliset lähiopetusajat ja webinaarit löydät avoimen AMK:n verkkokaupasta opintojaksokohtaisista tiedoista ja opintojaksojen Hoodle-alustoilta.

Polkuopiskelijoille hyödyllinen työkalu on Lukkarikone, jonka ohjeisiin voit tutustua tästä.

Opintosuoritusote

Saat ladattua sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen seuraavasti:

  1. Kirjaudu Peppiin Opiskelijan työpöydälle.
  2. Siirry Opiskelijan työpöydällä kohtaan “Opiskelijan todistukset”, klikkaa Uusi tilaus ja valitse dokumentti, jonka haluat tilata. Valitse myös dokumentin kieli.
  3. Siirry “Dokumentit” -välilehdelle, jossa pääset tulostamaan tai tallentamaan tietokoneellesi haluamasi dokumentit. Sähköisesti allekirjoitettujen dokumenttien aitouden pystyy todentamaan osoitteessa https://www.humak.fi/varmennus/.

Voit todentaa suorittamasi opinnot myös Oma opintopolku -palvelusta. Voit tehdä jakolinkin suorittamistasi opinnoista ja välittää sen haluamallesi taholle esimerkiksi työtä tai opiskelupaikkaa hakiessa.

Todistus suoritetusta osaamiskokonaisuudesta

Voit saada erillisen todistuksen avoimen AMK:n osaamiskokonaisuudesta. Suoritettuasi opinnot voit tilata todistuksen osoitteesta avoinamk@humak.fi.

TE-toimisto

Mikäli tarvitset todistusta tai suunnitelmaa avoimen AMK:n opintojen päätoimisuudesta esim. TE-toimistoa varten, täytä tämä lomake ja lähetä se allekirjoitettavaksi polku- tai väyläopintoja ohjaavalle henkilölle.

Mikäli tarvitset Koulutuspalvelun tuottajan selvitys TE -toimistolle suunnitelluista opinnoista TEM621 -lomakkeen tai kuntakokeilun asiakkaan lomakkeen KK621, täytä lomakkeeseen ensin omat tiedot (kohta 1) ja toimita esitäytetty lomake salattuna sähköpostina osoitteeseen avoinamk@humak.fi. Lomakkeen löydät tarvittaessa Suomi.fi-palvelusta.

Lisätietoa opiskelusta työttömänä löydät TE-palveluiden Työmarkkinatorilta.

Opintojen rahoitus

Avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskeluun et voi saada Kelan opintotukea, mutta opintojen rahoittamiseksi kannattaa tutkia esimerkiksi seuraavia vaihtoehtoja:

Mikäli suunnittelet opintoja ollessasi työttömänä työnhakijana, ole aina yhteydessä ensin omaan TE-toimistoosi.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana et ole myöskään oikeutettu opiskelija-alennuksiin etkä opiskelijakorttiin.

Vakuutukset

Humakin opiskelijoiden vakuutuksista esim. harjoitteluiden osalta voit lukea Opiskelijan oppaan Vakuutukset-sivulla.

Huomaa, että voit liittyä Humakin opiskelijakunta HUMAKOn jäseneksi myös avoimen AMK:n opiskelijana.

Lehtorit keräävät jokaisen opintojakson päättyessä opintojaksokohtaista opiskelijapalautetta erillisellä kyselylomakkeella. Opintojaksopalautekyselyt löydät Opiskelijan työpöydältä. Siellä sinulle näkyvät kaikki käynnissä olevat opintopalautekyselyt opintojaksoilta, joilla olet opiskelijana. Sieltä löydät myös kyselyn sulkeutumisen jälkeen koosteen kaikkien opiskelijoiden antamasta palautteesta (vain numeeriset vastaukset) ja lehtorin vastauksen opiskelijoiden palautteeseen.  Vastaaminen tapahtuu anonyymisti. Toteutuskohtaisiin palautekyselyihin vastaaminen on varmin tapa vaikuttaa opintojaksojen sisältöjen kehittämiseen. 

Opintojaksopalautteen lisäksi voit antaa yleistä palautetta opintoihin, opiskeluun tai avoimen AMK:n käytänteisiin liittyen Avoimen AMK:n palautelomakkeella.

Humakin avoimen AMK:n opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua korkeakoulujen yhteistyössä järjestämiin verkossa toteutettaviin opiskelutaitoiltoihin. Tilaisuuksissa käsitellään mm. opintojen suunnitteluun, ajankäyttöön, tieteellisten tekstien lukemiseen, verkko-opiskeluun, tenttiin valmistautumiseen ja esiintymisjännitykseen liittyviä aiheita. Lisätietoja opiskelutaitoilloista ja vinkkejä opiskelutaitoihin saat täältä.

Opiskelijoiden asialla Humakissa toimii Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta eli HUMAKO. HUMAKOn tuki, toiminta ja jäsenedut ovat tarjolla myös avoimen AMK:n opiskelijoille.

Opiskelijakunnan jäsenenä saat useita paikkakuntakohtaisia ja valtakunnallisia opiskelija-alennuksia. Opiskelijakunnan jäsenenä voit osallistua toimintaan ja päästä osaksi opiskelijoiden yhteisöä.

Lue lisää HUMAKOsta ja opiskelijakunnan jäsenyydestä.

Ohjaus- ja neuvontapalvelut

Humakin avoimen AMK:n ilmoittautumiseen, todistuksiin ja maksuihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä:

avoinamk@humak.fi
p. 029 451 9230

Puhelinpalveluajat: ma–to klo 13.00–15.00

Opintojaksojen sisältöihin ja suorittamiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä toteutuksesta vastaavaan lehtoriin.

Avoimen AMK:n opintojesi aikainen ohjaus ja valmennus eri toimijoiden näkökulmasta on kuvattu huoneentaulun avulla. Huoneentaulu selventää eri toimijoiden rooleja ja vastuita ohjauksen ja valmennuksen prosessissa. Sen avulla osaat olla yhteydessä oikeaan tahoon ohjaustarpeestasi riippuen. Tutustu huoneentauluun Ohjaus ja valmennus opintojen aikana -sivulla.

Polkukohtaisten HOPS-ohjaajien yhteystiedot löydät Polkuopinnot-sivulta ja väyläkohtaisten ohjaajien Väyläopinnot – toisen asteen opiskelijat -sivulta.

Opiskelijaviestintä ja -tiedotus

Opintojaksoon liittyvä viestintä tapahtuu verkko-oppimisympäristö Hoodlessa, tosin joillakin toteutuksilla saattaa olla käytössä myös Microsoft Teams. Teamsin toimintaan voit perehtyä Opiskelun työkalut -sivulla.

Muistathan asentaa mobiililaitteeseesi Tuudo-sovelluksen, joka kokoaa yhteen opiskelijoiden useimmin tarvitsemat tiedot ja palvelut Humakin tietojärjestelmistä.

Koulutuskohtaiset polkuopintojen viestintä- ja tiedotuskäytänteet on kuvattu Polkuopinnot-sivulla.

Sivusta vastaa: Anna-Maria Lintunen,
Viimeksi päivitetty: 2 huhtikuun, 2024